До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Знову брови: покроковий гід із самостійної корекції

Іспанський Vogue поговорив з професійною бровісткою Терезою Мартіні про техніку вищипування брів у домашніх умовах, яку реально опанувати самостійно. Якщо ви вже зважилися підправити брови, то ліпше знати про можливі ризики й наслідки.

Photo: Andrea Savall. Style: Carmen Errando

Я пам’ятаю, як ніби це було вчора, коли я вирішила вискубти брови вдома самостійно. І ось минуло 15 років. Я прибрала волосся там, де його не мало бути, і потрапила в часову петлю, намагаючись зробити брови симетричними й зробивши їх до неможливості тонкими. Експеримент не вдався: брови безформні й одна довша за іншу. Відтоді я заприсяглася більше ніколи не підносити до обличчя пінцета, щоб зробити корекцію брів самостійно. Звісно, якщо тільки ви не Анастасія Соаре, гуру брів з Голлівуду.

Реклама

У питанні корекції брів потрібно бути зваженим, бо якщо ви підібралися дуже близько до самої брови, то є ризик видалити волосся там, де його ніби й не має бути, і в такий спосіб позбавити брову ідеальної форми. Але з певними рекомендаціями й великою обережністю це можна здійснити. "Коли ми кілька тижнів не вищипуємо брови й вони дуже заросли, нам потрібно намагатися видаляти волосся тільки в тій зоні, яка не впливає на форму, видаляючи найвидиміші волоски", — пояснює Тереза ​​Мартін, візажистка й експертка з питань корекції брів (за рік вона зробила корекцію понад 300 брів). Експертка розповіла, як зробити корекцію брів самостійно й поділилася кількома важливими порадами з догляду за ними.

Трюк з білим олівцем

Щоб не зіпсувати форму брів, Мартін рекомендує обвести брову за контуром білим олівцем (як на малюнку нижче), щоб не заходити за межі лінії й залишити волосся за лінією в безпеці. Також важливо зважати на точки A, B, C і D, як на ілюстрації, тобто на початок брови, арку, довжину й висоту.

Photo: © CN Studio
Стригти чи ні?

Іноді фахівці підстригають волосся надто бунтівницьких брів, щоб зробити їх делікатнішими, але робити це самостійно — великий ризик. Найліпше уникати цієї процедури, тому що хоча й потрібно лише акуратно зрізати кінчики, дуже легко обрізати занадто багато й навіть спричинити облисіння на бровах. Краще почекати, поки це зможе зробити професіонал.

Розчісуйте брови милом

Soap Brows набули вірусної популярності завдяки Анастасії Соаре. Це старий трюк, який винайшли наші бабусі. Він полягає в тому, щоб розчісувати брови вгору щіткою для брів або пензликом зі скошеним краєм, попередньо "обвалявши" інструмент у милі, щоб ворсинки добре просочилися мильним воском. І так, цю пораду схвалили експерти: "Цей трюк працює, тому що крім розчісування й фіксації волосся впродовж дня, волосся буде м’яким, а брови — ідеальними", — пояснює Тереза ​​Мартін.

Зволоження, зволоження, зволоження

Дуже важливо зволожувати зону брів за допомогою спеціального бальзаму або зволожувального крему. Використовуйте крем для обличчя, щоб сприяти зволоженню шкіри й росту волосся. "Ця зона має тенденцію до лущення й сухості", — зауважує Тереза ​​Мартіні.

Якщо вирішите зробити макіяж брів…

Наносьте макіяж після розчісування й фіксації брів. Експертка радить наносити кремові тіні за допомогою скошеного пензлика між волосками для природного затінення. "І що я зробила б прямо під аркою, так це нанесла б трохи консилера, а потім додала світла за допомогою дуже тонкого шару хайлайтера або прозорої матової тіні", — додає Мартіні.

Текст: Ana Morales

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.