До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Siren Eyes: новий тренд макіяжу з TikTok

Siren Eyes – новий тренд макіяжу, що набирає популярності в TikTok. Фактично це новий різновид стрілок. Розповідаємо, звідки назва Siren Eyes та як відтворити такі стрілки в реальному житті.

Белла Гадід. Фото: Getty

У грецькій міфології сирена є символом спокуси; кажуть, пісні морських німф настільки чарівні, що можуть заманити моряків на вірну смерть. Упродовж сучасної історії слово "сирена" стало синонімом такої привабливої жінки, що це загрожує небезпекою. Згадаймо кінематографічні образи Вероніки Лейк у фільмі "Зброя напрокат" 1942 року та Селіну Кайл у фільмах "Повернення Бетмена" 1992 року або "Бетмен" 2022.

Реклама

Звабливі очі з віями-крилами – суть Siren Eyes, останнього beauty-божевілля в TikTok. Все почалося кілька тижнів тому з відео @DanielleMarcan, яка, власне, й вигадала вислів. Вона зробила макіяж, що видовжує очі за допомогою чорної, як смола, підводки вздовж внутрішнього й зовнішнього куточків очей. Відтоді гештег #SirenEyes зібрав понад 280 млн переглядів, надихаючи користувачів доторкнутися до своєї "темної жіночності", як висловлюється Маркан, й увиразнити свої очі.

@daniellemarcan you asked, i receive <3 #sireneyes#makeup#beauty#smokey♬ original sound – DANIELLE

"В образі, безперечно, є нотка нуару, — каже візажистка Кассандра Гарсія про тренд Siren Eyes, образ, який роками з’являвся в різних інтерпретаціях на червоних доріжках – його демонстрували як Зендая, так і Белла Гадід. – Це яскравий, але придатний для життя різновид макіяжу cat eye, і здорово, що він дає змогу перейти від тендітного нанесення до насиченіших ліній". Візажистка Кароліна Далі погоджується: "Це підіймає, видовжує та розплющує очі".

Далі наголошує, що важливо "підганяти" макіяж під форму власних очей. Вона радить експериментувати, коли є час та бажання. "Затіняйте та підводьте відповідно до форми ваших очей", – каже вона.

Кілька корисних порад. "Тим, хто має супервеликі очі, можна підвести їх уздовж лінії вій, починаючи від центру, тілесною підводкою, щоб ще більше розплющити, — каже вона й радить Le Crayon Chanel бежевого відтінку Claire. – Якщо у вас близько посаджені очі, злегка пройдіть підводкою у внутрішньому куточку та нанесіть трохи тіней кольору шампанського в цю зону, щоб дещо висвітлити її та створити ілюзію більшого простору між очима". Щоб виправити будь-які помилки та зробити лінії ідеальними, тримайте напохваті ватні палички й флакон міцелярної води.

Siren Eyes — разюча альтернатива швидкоплинним трендам краси. "Після тривалого часу панування макіяжу без макіяжу багато хто з нас прагне спробувати сміливіший образ, дещо експериментальний та сексуальний, — каже Далі. — Це увиразнює жагучість і таємничість погляду людини".

Текст: Лорен Валенті
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.