До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Привіт, ромашки: наймодніша квітка літа в букетах і косметиці

В Yves Rocher вийшла лінійка засобів для чутливої ​​шкіри Sensitive Camomille з екстрактом ромашки. На прохання Vogue три модні дівчини, київські флористки, протестували лінійку й склали букети, на які вона їх надихнула.

Фото: Олександри Арсалані
Олександра Арсалані

Найвідоміші проєкти: "Східний експрес" на даху КВЦ "Парковий"; соціальні, благодійні проєкти; робота із The Naked Bar.

Реклама

Instagram: @mutabor_mutabor

Фото: Олександри Арсалані

Про свій шлях. З квітами я почала працювати для душі й відпочинку від основної зайнятості — роботи стоматологом. Це було вісім років тому, і через два роки квіткового хобі я зрозуміла, що квіти надихають мене більше. Взяла відпустку на шість місяців — і потім змінила сферу діяльності, захопилася флористикою та оформленням заходів. Усе розвивалося логічно й поступово. Тепер у мене власна майстерня декору й флористики, команда з 10 осіб і безмежна любов до квітів і справи, якою живемо.

Фото: Олександри Арсалані

Про чутливість. Часто творчих людей називають тонкошкірими: вони беруть усе близько до серця, дуже вразливі, тонше відчувають красу. Хоч це все можна сказати й про мене, але з кожним роком шкіра стовщується, а я вчуся захищатися від зовнішніх чинників. Маю чутливу шкіру: влітку реагує на сонце й воду, взимку — на холод і вітер. Я намагаюся працювати в рукавичках і використовувати захисні креми, а засоби для душу та ванної — з олійками. Ходжу на процедури — масаж, парафінотерапію.

Фото: Олександри Арсалані

Лінійка Sensitive Camomille — легка, я б навіть сказала, невагома на дотик; аромат ледь помітний, що дуже важливо для мене під час вибору косметики й засобів для догляду. З ефектів — миттєве зволоження, а трохи згодом — зняття почервоніння.

Фото: Олександри Арсалані

Про букет. Я люблю всі квіти без винятку, але вважаю за краще працювати із сезонними, у такий спосіб підтримуючи місцевих фермерів і садівників. Створюючи букет, я думала про поле й природний ріст квітки. Мені подобається, коли букет має органічний і не перевантажений додатковими елементами вигляд.

Фото: Олександри Арсалані

Чим гарна ромашка? — Тим, що відповідає на питання — любить / не любить? А якщо серйозно, ромашка, окрім того, що прекрасна, корисна й широко застосовується у фармакології та космецевтиці. Найпростіший спосіб створити композицію з власноруч зібраних ромашок — зробити її з любов’ю, ось і вся таємниця. І ніяких обмежень щодо ваз: це може бути бабусин кришталь або цементне кашпо. Головне, щоб вам подобалося і не конфліктувало з інтер’єром.

Фото: Олександри Арсалані
Ольга Малишенко

Найвідоміші проєкти: співпраця з брендом Sleeper (оформлення презентації в ЦУМі, сет-дизайн і квіти для фотознімання, оформлення 5-річного ювілею з архітекторкою Веронікою Арутюнян).

Instagram: @olga_malyshenko

Фото: Ольга Малишенко

    Про свій шлях. Мої батьки втілили свою мрію — збудували дім, а коли з’являється дім, то обов’язково з’являється й сад. Перші букети я створювала саме там — на дачі. Це та історія, коли не можеш не робити. Тепер щоразу, приїжджаючи на дачу, я спершу вирушаю збирати матеріал для квіткової композиції, це стало моїм ритуалом. Складаючи букет, проводжу час із собою, дивлюся уважніше, думаю глибше, іноді впадаю в розпач, але все ж отримую задоволення від процесу й результату. Це завжди спонтанні композиції з квітів, трави, гілок. Я остаточно усвідомила, що не працюватиму в галузі флористики в комерційному форматі, але не відмовляюся від цікавих проєктів, які принесуть більше насолоди, ніж грошей. (Історію Ольги можна прочитати в матеріалі тут. — Ред.)

    Фото: Ольга Малишенко

    Про чутливість. Думаю, можна мати дуже грубу шкіру зовні, бути емоційно стійким, але водночас мати достатній ступінь чутливості всередині, щоб, дивлячись на квіти, лоскотало від краси в потилиці. Чутливість всередині нас не статична; якщо звернути на неї увагу, можна вчитися дивитися або слухати. Або можна закохатися й прозріти. Мій сусід Казимир Іванович Проценко творчих людей називає "у маківку поцілованими".

    Фото: Ольга Малишенко

    Не можу назвати свою шкіру чутливою: досить легко витримаю кілька днів без зволожувального крему, але вона, звісно, реагує на зайвий алкоголь або жирну їжу. Намагаюся не засипати з косметикою, використовувати SPF і обходитися без тонального крему влітку.

    Я дуже люблю запахи, у косметиці завжди звертаю увагу на те, як пахне продукт. Лінійка Sensitive Camomille має слабковиражений природний аромат, легкий і ненав’язливий. Я не встигла спробувати всі продукти, але понюхала кожен.

    Про натхнення. Складаючи букет, я думаю про композицію. Працюючи над цією, слухала ось що.

    Про ромашки. Дивлячись на екзотичну квітку, часто думаю "ну і що з тобою робити?" — є почуття неясності. А хочеться повного розуміння. Вчора купила ромашковий чай і пообіцяла собі пити його мінімум двічі на день. За описом чай чудодійний, виводить токсини, підвищує імунітет і допомагає впоратися з депресією. А поки кипить чайник, можна навіть онлайн поворожити на ромашці: любить / не любить, ревнує / не ревнує, до серця притисне / до біса пошле.

    Про те, як створити букет ромашок. Можна спробувати, збираючи квіти, не вирівнювати їх за довжиною. А потім акуратно обрізати нижній край і поставити у вазу. Я б вибрала в такому разі старий алюмінієвий бідончик (молочник).

    Фото: Ольга Малишенко

    Якщо ви ніколи не складали квіткову композицію, обов’язково спробуйте. Цей процес подібний до медитації. Я абстрагуюся від зовнішнього — і думаю про масу, композицію, рівновагу, колір, форму, динаміку, контраст, але ніяк не про те, що мені потрібно завтра зважитися на складну розмову. Підготуйте улюблену вазу — це вже пів справи: її форма, матеріал, колір у якомусь сенсі продиктують ідею й допоможуть скласти букет. А далі дивіться уважно й думайте. Вийде чудово, обіцяю!

    Фото: Ольша Малишенко
    Юлія Борисенко

    Найвідоміші проєкти: "Досі з усіх проєктів найбільше запам’яталося знімання модної історії для січневого номера Vogue з квітковим монстром, локаціями для якої вибрали околиці Булонського лісу в Парижі. Від обговорення ідеї до її втілення минуло лише кілька днів. Дотепер пам’ятаю, як через стислі строки для підготування довелося привезти з Лондона (того часу я перебувала там на навчанні) до Парижа кілька рейлів із живими квітами, а виготовлення двометрового квіткового костюма тривало 15 годин нон-стоп. Утім результат, безумовно, був того вартий". (Історію Юлії можна прочитати тут. — Ред.)

    Instagram: @pepperose.studio

    Про свій шлях. Квіти все життя були моїм хобі, образом і стилем життя: я завжди оточувала ними себе і свій дім. Рік тому, коли я закінчила навчання в London Flower School, це хобі переросло в професію. Я й далі навчалася в Лондоні в напрямку Sogetsu Ikebana, а потім пройшла тримісячну практику в одній з найкращих лондонських флористичних студій. Повернувшись до Києва, заснувала власну флористичну студію Pepperose. Відтоді в мене сталося багато гарних і цікавих проєктів, включно зі зніманням для Vogue.

    Про чутливість. Часто творчих людей називають тонкошкірими: вони беруть усе близько до серця, дуже вразливі, гостро відчувають красу. Мені здається, це стосується абсолютно всіх творчих людей. І в цьому можна побачити як слабкість, так і силу. Гадаю, за допомогою саме цієї надчутливості творчі люди рухають світ вперед і приносять щось нематеріальне і важливе суспільству. У мене досить чутлива шкіра, але я виробила систему правил, яких щодня дотримую, і шкіра за це вдячна. Догляд за собою й підтримка здоров’я — одна з головних інвестицій у себе поряд з інвестиціями в навчання й розвиток.

    Фото: Юлія Борисенко

    Про букет. Мені хотілося створити щось просте й сучасне водночас. Те, на чому може зупинитися погляд, де захочеться розглядати деталі, фактури, барви й лінії. Ці композиції — про наш взаємозв’язок з природою й про те, що краса не тільки в очевидних речах і формах.

    Фото: Юлія Борисенко

    Про квіти. Я люблю і екзотичні, і невибагливі квіти, але найбільше — їхнє грамотне й чисте поєднання. Ромашка гарна своєю простотою, асоціаціями з дитинством, полем, літом і легкою безтурботністю.

    Фото: Юлія Борисенко

    Щоб створити композицію з власноруч зібраних ромашок, треба робити це з любов’ю й натхненням — це завжди відчувається в результаті. Зберіть ромашки в ароматну щільну хмарку, поставте у вінтажну керамічну або мідну чашу-вазу. Додайте до ромашкової хмарки колірний акцент у вигляді яскравої польової квітки. Розмістіть її несиметрично щодо центру. Це додасть динаміки й контрасту композиції.

    Фото: Юлія Борисенко
    Лінійка Sensitive Camomille для чутливої шкіри, Yves Rocher

    Sensitive Camomille — це нова гама засобів для чутливої ​​шкіри на основі концентрованого екстракту дикої ромашки. Ботаніки Yves Rocher створили заспокійливі засоби Sensitive Camomille для захисту шкіри, підсилення її захисних механізмів. Ромашку культивують на власних полях бренду в Ла-Гасії з 1979 року, за принципами органічного землеробства, до складу засобів лінійки входить майже 95% інгредієнтів натурального походження.

    Sensitive Camomille, Yves Rocher

    Гель для вмивання для чутливої ​​шкіри м’яко очищає й знімає макіяж, не пересушує, заспокоює й живить. Не утворює піни, годиться для обличчя, очей і губ. Міцелярна вода для чутливої ​​шкіри ефективно очищає й з легкістю знімає макіяж, заспокоює. Олійка для зняття макіяжу із шовковистою текстурою ефективно знімає водостійкий макіяж і не залишає відчуття жирності. Крем проти почервоніння для чутливої ​​шкіри зволожує й заспокоює, усуває почервоніння й дискомфорт (пощипування, стягненість, поколювання, печіння й сухість). Він ледь помітно пахне ромашкою, а завдяки формулі вже через місяць шкіра активніше протидіє зовнішнім подразникам. Бальзам Живлення для Чутливої ​​Шкіри з насиченою талою текстурою й ароматом ромашки живить, зволожує, заспокоює. Зелений крем-коректор проти почервоніння для чутливої ​​шкіри оцінить той, хто завжди скаржиться на почервоніння й колір обличчя, який перекриває тільки дуже щільний тон. Ніжний крем нейтралізує почервоніння за правилом колірного кола, водночас непомітний на шкірі, а ще — знижує чутливість рецепторів.

    <b>привет ромашки банки ив роше</b>
    SENSITIVE CAMOMILLE

    Не слідуй за модою — відчувай її

    Підписатися

    Ще в розділі

    Популярне на VOGUE

    Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.