До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Осіння пора: б'юті-процедури й догляд , які потрібно зробити зараз. Частина 2

Лікарі, дерматологии та косметологи розповіли vogue.ua, які процедури потрібно зробити зараз, чому їх не можна було робити влітку і чому з ними не варто тягнути до зими. Лікар-дерматолог, фахівець з лікування та ін'єкційного омолодженню, академік Академії технологічних наук України Наталія Чуйко розповідає про те, як доглядати восени за проблемною і зрілою шкірою

Осінь – час відновлення після виснажливого літнього сонця з несприятливим УФ-випромінюванням і згубним впливом забрудненого, сухого повітря. Тому очищення й детокс, боротьба з пігментацією, сухістю й зневодненням, відновлення – основні тренди косметологічної осені. Осінню зустріч з пацієнтами і підбір засобів з догляду я починаю не з пілінгів чи ін'єкцій краси, а з салонного детоксу й очищення, також підбираю домашній догляд.

Реклама

Спочатку ми з пацієнтом оцінюємо, наскільки глибоким виявилося наше літнє "падіння" і складаємо детальний план відновлення. Основна частина моїх пацієнтів – люди з проблемною шкірою, і їхня основна літня помилка – це свята віра в лікувальний ефект ультрафіолету, який усі висипання неодмінно підсушить і усуне. Якщо мова йде про легку форму вугрової хвороби й помірне сонце, то, як правило, стан шкіри й справді поліпшується. Щоправда швидше завдяки цілющому морському повітрю й насиченій мінералами морській воді, а також раціону, в який починають надходити свіжі овочі, фрукти, зелень – й морепродукти.

Blugirl

Якщо ж стадія вугрової хвороби важка, то ефект від сонячних ванн прямо протилежний. Після бурхливо проведеної відпустки висипання поширюються на зони, які раніше не піддавалися акне, елементи стають більш глибокими, з'являються осередки гіперкератозу (коли роговий шар шкіри стає товщим), довершують картину й пігментні плями на місці колишніх висипань. Тому наша перша осіння зустріч починається з третього основного питання філософії (за Кантом): "На що я можу сподіватися?"

Для швидкої й ефективної реабілітації я пропоную цим пацієнтам косметичні догляди, основою яких є комбінація АНА-кислот й інкапсульованого ретинолу. АНА (альфа-гідрокси кислоти) – це маленькі чарівні молекули, які досить просто проходять через неушкоджену шкіру й здійснюють 3 основних ефекти. По-перше, стимулюють оновлення клітин епідермісу, пошкоджуючи шкірний бар'єр. Звучить страшно, а насправді все просто: старі пошкоджені клітини треба прибрати, щоб звільнити місце для нових. По-друге, послаблюють шкірний бар'єр, щоб речовинам зі специфічними властивостями було легше проникнути в шкіру. Що це за речовини? – наприклад, низькомолекулярна гіалуронова кислота, потужний зволожувач, пептиди-регулятори, які регулюють взаємодію між клітинами. І по-третє, AHA-кислоти запускають контрольовану запальну реакцію в глибоких шарах шкіри, щоб спонукати їх активно захищатися – і відновлюватися.

Інкапсульований ретинол – відносно новий інгредієнт сучасної косметики. Цей багатоатомний спирт через слабку стійкість до окислення раніше вводився в косметичні рецептури тільки у вигляді ефірів. Через їх леткість лікувальний і омолоджуючий ефект від них був слабким. Але вчені за допомогою високих технологій навчилися "упаковувати" його в спеціальні мікрокапсули, свого роду мішечки з гостинцем, які руйнуються в точно запрограмований технологами час. Це означає, що вони легко минають роговий шар – і дістаються до живих клітин епідермісу, де можуть стимулювати їх розподіл. Мовою дерматологів це називається "нормалізувати кератинізацію", збій якої – одна з причин вугрової хвороби.

Процедура, в якій використовуються всі перераховані мною інноваційні інгредієнти, є в знаменитій лінійці Christina Comodex, що оновилася в 2017 році. Процедура охоплює всі необхідні проблемній шкірі етапи. Очищення та детоксикація проходять з успіхом завдяки гелю для щоденного очищення Clean & Clear Cleanser і ніжному скрабу-ексфоліатору. Перший містить лимонну кислоту, лікопен і морський трипептид С, другий багатий жиророзчинним вітаміном С в стабільній формі і екстрактом кореня солодки, потужним протизапальним засобом.

Щоби заспокоїти шкіру, припинити вироблення зайвого шкірного сала, нейтралізувати мікроби, можна використовувати один з трьох кислотних розчинів-пілінгів. Всі вони містять гліколеву і молочну кислоту, а також інкапсульовану саліцилову кислоту (визнаю, я вперше зустрічаю такий компонент в рецептурі). Це інновація лабораторії Christina, призначена для того, щоб саліцилова кислота серйозніше усувала мікроби, але при цьому не подразнювала шкіру.

Пілінги цікаві: кожен наступний – потужніший за попередній. Так ось, другий і третій, посилені, крім перерахованих компонентів, містять інкапсульований ретинол і освітлюючі інгредієнти: вітамін С, койєву кислоту, екстракт мучниці (джерело альфа-арбутина, потужного освітлювача). Рослинні екстракти кориці, паприки, галокатехіни зеленого чаю допомагають вивести токсини, а себорегулюючий засіб і заспокійлива маска містить ефективні протизапальні комплекси з цілющих рослин і планктону.

Процедура завершується нанесенням матуючого крему, який звужує пори. Він містить пептиди-біоміметики, які підстьобують виробництво колагену, еластину, ламініну – білків шкіри, що відповідають за її молодість, пружність і красу. Так що процедура чудово підходить не тільки молодим людям з проблемною шкірою, а й людям, які зіткнулися з висипаннями в зрілому віці.

Домашній догляд у таких пацієнтів завжди лаконічний. Засіб для вмивання з слабо-кислим рН (щоб зберегти нормальну мікрофлору шкіри і не дати розмножуватися на ній мікробам), тонік з протизапальними рослинними екстрактами або гель, що зменшує секрецію шкірного сала (останній показаний тим, у кого дуже жирна шкіра) і нічний гель або сироватка з пептидами і інкапсульованим ретинолом для оновлення та відновлення шкіри.

Зволожувальну сироватку я призначаю тим, чия шкіра під загрозою зневоднення – тобто всім пацієнтам з проблемною шкірою, хто інтенсивно її лікує. В її складі – кілька запатентованих зволожуючих комплексів і гіалуронова кислота – середньо- і низькомолекулярна. Вона здатна дістатися до нижніх "поверхів" рогового шару і наситити їх вологою.

<b>кристина комодекс</b>

Якщо на порозі моєї клініки з'являється "стомлений сонцем" клієнт з нормальною чи сухою шкірою, то ми починаємо програму відновлення з продуктів з піровиноградної і бурштинової кислоти. У Christina є чудова лінійка Chateau de Beauté з догляду за віковою шкірою, створена на основі червоного винограду і фруктових кислот – гліколевої, мигдальної, піровиноградної і лимонної. Родзинка лінії – антиоксидант ресвератрол, видобутий з червоного винограду, і біофлавоноїди, поліфеноли і таніни з дорогоцінних рослин. У сироватці для домашнього догляду Vino Sheen Serum теж є інкапсульований ретинол і гіалуронова кислота, щоб оновити клітини і зволожити шкіру. Засобами з цієї лінійки восени і навесні користуюся і я сама.

Гарного і ефективного всім відновлення перед зимовими холодними вітрами.

Більш краси – в Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Главные тональные средства года

Осіння пора: б'юті-процедури і догляд, які треба зробити зараз

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.