До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кім Кардаш'ян та її боротьба з псоріазом

Кім Кардаш'ян пробує різні засоби, щоб мінімізувати прояви псоріазу на обличчі й тілі. І своїм прикладом показує: від проблем зі шкірою не застрахований ніхто.

Photo: @kimkardashian

38-річна знаменитість, якій нерідко дорікають за прагнення мати нереалістичний і "відполірований" вигляд, раптово поділилася з шанувальниками своєю історією боротьби з хворобою. Близько місяця тому Кім Кардаш'ян-Вест опублікувала селфі у Instagram-stories, де вона лежить з темною трав'яною маззю, що покриває ділянки з псоріазом, включно з областю під очима, щокою, лобом і підборіддям.

Реклама

"Psoriasis is the shits!", – ("Псоріаз – це лайно!") – так зірка підписала світлину в Instagram. Щоб допомогти шкірі, вона використовує найрізноманітніші засоби, від світлової LED-терапії і трав'яних аплікацій до смузі на основі чорниці.

Незважаючи на загострення псоріазу, Кім на світлині з голим обличчям на майстер-класі свого візажиста Маріо Дедівановича, де він демонстрував початківцям візажистам свої секрети макіяжу. Більше того, Кардяш'ян-Вест позувала у ролі моделі. Правда, попросила студентів не дуже публікувати фото в соцмережах.

Сміливість Кім Кардаш'ян послугувала відповіддю папараці, які зняли її за обідом з сестрою – і опублікували фото з неприємним підписом "bad skin day". Знаменитість бореться з хворобою з 2011 року. Саме тоді вона помітила перші прояви псоріазу – плями на ногах. Є теорія, що це захворювання передається у спадок; у випадку з Кім вона підтверджується: мати знаменитості страждає нею вже давно. "Моя кар'єра – це рекламні кампанії і фотосесії. Люди не розуміють того тиску, який відчуваю я заради того, щоб мати ідеальний вигляд", – розповіла вона в одному з інтерв'ю. 2018 року вона вперше публічно зізналася в тому, що бореться з хворобою.

За матеріалами allure.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.