До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні секрети безпечної засмаги

Про те, чи буває засмага здоровою та про головні правила захисту від сонця vogue.ua розповіла Аурелі Гійо, директор з наукових комунікацій Institute Esthederm

Аурелі Гійо

Сонце – не ворог. Воно необхідне для життя. А значить, влітку з ним важливо взаємодіяти, а не боротися. Надмірний захист, коли людина наносить засоби з SPF – фільтрами один поверх іншого, призводить до того, що шкіра втрачає здатність адаптовуватись до зовнішніх умов. А відтак змушує залишатись на сонці довше, аніж потрібно.

Реклама

Оскільки літні сонячні промені дуже сильні, найважливіше користуватись правильними засобами, які відповідають рівню сонячної активності. Важливо добре підготувати шкіру перед тим, як вирушити в відпустку: відполірувати й зволожити. Тоді засмага буде рівномірною, однорідною і яскравою. За тиждень до пляжу добре було б почати користуватись підсилювачами засмаги (це ті, у яких є помітка ‘Tan Booster’ на упаковці). Це допоможе посилити вироблення меланіну, кольорового пігменту, що відповідає за засмагу. У нього є унікальна властивість поглинати ультрафіолеті промені, нейтралізувати вільні радикали і захищати ДНК клітин шкіри. І, нарешті, це найкращий фільтр, щит від сонця, вигаданий природою спеціально для тіла людини.

Сонцезахисний засіб варто купувати той, який буде вам до душі. Насправді, це дуже важливо: його текстура й аромат мають подобатись настільки, щоб можна було наносити його постійно і з задоволенням. Це може бути спрей, олія, легка емульсія чи густий крем. Важливо наносити захисний засіб від сонця щоразу після купання в морі чи басейні. Сонцезахисна формула захищає під час плавання (оскільки промені проникають і крізь воду), але кількість засобу тане від води.

Не можна засмагати в період з 12-00 до 16-00. Краще надати перевагу м’якому й помірному сонцю – зранку і після 16. Так засмага не лише буде безпечнішою, але й збережеться довше без ризику сонячних опіків.

Треба не забувати добре очищувати шкіру після дня на пляжі – і не тільки водою. Варто скористатись очищуючими засобами, щоб добре змити фільтри зі шкіри, а також морську сіль і хімічні сполуки, які залишились на тілі після басейну.

Обов’язково потрібно зволожувати й живити шкіру. Підійдуть спеціальні засоби з позначкою ‘after-sun’. Засмагла шкіра сяятиме, а золотистий відтінок збережеться довше. У жодному разі не можна перебувати на відкритому сонці дітям, яким не виповнилось року. Дітям до п’яти років на пляжі потрібен одяг із захистом від сонця, панамки а також сонцезахист з мінеральними фільтрами.

ЯК НАНОСИТИ СОНЦЕЗАХИСТ

Трюки в нанесенні санскрінів прості. Перший і найважливіший – наносити їх постійно на усе тіло, а кожні дві години (або після купання) наносити знову. Шкірі потрібен захист в літній період. Не всі знають про це, але ефективніше наносити SPF 30 за правилами –кожні дві години – аніж SPF 50+ тільки зранку й увечері. До речі, SPF 50 – це не подвійна доза SPF 25! Для багатьох це стане відкриттям, але фільтр SPF 20 поглинає 95% UVB-променів. SPF вимірює те, скільки часу можна перебувати на сонці без ризику отримання опіків. Важливо переконатися, що засіб захищає від UVA-променів (які викликають старіння і рак). Мінімальний рівень захисту – 8.

Хімічні і фізичні фільтри

Хімічні поглинають ультрафіолетові промені, мінеральні (або фізичні) – відбивають їх. Це два механізми протидії сонцю, обидва – досить ефективні. Їх можна використовувати і разом, і окремо.

Сонцезахисні засоби допомагають захиститись від раку шкіри. Вони дійсно важливі й корисні. Старі фільтри замінюють новими, сучаснішими. Власне тому, старі хімічні фільтри заборонені, адже їм на зміну з’явились нові, більш ефективні.

Особисто я не раджу користуватися захистом від сонця увесь рік. Краще допомогти тим механізмам шкіри, які вже є в ній. Тобто використовувати засоби з антиоксидантами, наприклад, вітаміном Е. Усі денні засоби Esthederm містять запатентовану технологію для захисту шкіри від вільних радикалів, які викликає ультрафіолет і призводить до старіння шкіри.

Інститут Esthederm розробляє інноваційні авангардні сонцезахисні засоби з 1978. Вони адаптують шкіру до сонця і запобігають фотостарінню, не даючи розвиватись мікрозапаленням, найголовнішому фактору старіння шкіри. Так, засіб BRONZ REPAIR Anti-Wrinkle, Firming Sun Protection поєднує захист від UVA та UVB променів, а результат навіть утричі ефективніший, аніж рекомендують європейські стандарти. Родзинка наших сонцезахисних засобів – ефективний захист від сонця, а крім того ще й профілактика старіння. Це все завдяки Global Cellular Technology, передовій технології. Це запатентований і унікальний підхід. Він захищає клітини від оксидативного стресу, спричиненого ультрафіолетом, а також від інфрачервоних променів, щоб шкіра була у безпеці. І нарешті, наші засоби містять ADAPTASUN – запатентований комплекс, який стимулює меланін шкіри. І ми отримуємо стійку, красиву і здорову засмагу.

Більше краси – в Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Тканевая маска для лица, которая дает моментальный загар

Щит от солнца: пять санскринов для лица и тела

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.