До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перехід на червоний: як носити помаду цієї осені

Макіяж з акцентом на губи – великий тренд. Провідні візажисти М.А.С Cosmetics радять, як носити червону помаду цієї осені

"Червоний – єдиний колір, усі відтінки якого ідеально зливаються з будь-яким тоном шкіри", – каже візажист Ліндес Нойєр, виконавчий директор М.А.С з макіяжу. Вона має рацію: спалахи червоного осяяли подіуми на показах сезону осінь-зима – 2017/2018. Схоже, головною покупкою осені стане червона помада.

Реклама
Giambatista Valli

Поки "люксові" марки випускають олівці для губ й культивують жіночний, вишуканий макіяж, М.А.С пішов в опозицію й виступає за деконструктивізм у б'юті-сфері. Все почалося з минулорічного показу Gareth Pugh, коли подіумом крокували моделі з чорною помадою, недбало розтушованою навколо рота.

Gareth Pugh весна-літо 2017

Це було сміливо навіть для авангардної марки, та на осінньо-зимових показах розмиті по краях губи стали трендом. Щоправда, з поправкою на сексуальність, зухвалість і шик – у відтінках від червоного до бордо.

Українська модель Марина Полканова за лаштунками шоу Aquilano.Rimondi

"Червоні губи в новому сезоні – розмитий відбиток, мазок фарби, – каже зірковий візажист Вел Гарланд, амбасадор М.А.С. – Ми розмиваємо межі замість того, щоб малювати ідеальну форму. Нам потрібна сексуальність і зухвалий ефект, бунтарський червоний".

Preen

Бунтувати за допомогою червоної помади – справа благородна: вона має в міру розкішний, у міру недбалий вигляд, задає настрій і доречна в будь-якій обстановці, а на додачу – пасує всім. "Цей образ універсальний, – пояснює Антон Зімін, провідний візажист М.А.С в СНД. – Він надасть об'єму тонким вустам, злегка збільшивши їх, а великі губи зробить більш пропорційними й пом'якшить їх контур".

Антон Зімін за лаштунками

До того ж прийом дозволить пом'якшити силу і безкомпромісність червоного, якого часто бояться. "Щоб досягти м'якого ефекту омбре, спочатку потрібно нафарбувати губи червоною помадою, чітко вималювати їх по контуру, – говорить Зімін. – Після цього ватною паличкою або пензлем розтушувати, немов стираючи межі, пом'якшити лінію". Цей етап доведеться повторити – і кожен раз чистою паличкою. "Стирати контур за допомогою засобів для зняття макіяжу або використовувати консилер не варто, – нагадує візажист, – щоб не отримати чітку лінію між пігментованою і чистою шкірою".

Ports 1961

Червоний, як яскравий спалах, висвітлює обличчя і оживляє макіяж. "Він володіє жіночою енергією. Це справжній відтінок живого рум'янцю", – переконаний візажист, амбасадор М.А.С Террі Барбер.

Фото з Instagram @terrybarberonbeauty

Ідеальним доповненням до червоних, розмитих по контуру губ буде рівний тон шкіри. Щоб додати лоску, можна злегка пройтися рум'янами по вилицях (найбільш ефектним буде прозорий відтінок в тон помаді), додати трохи туші і фарбувати брови максимально природно, зачісуючи волоски нагору. Найсміливіші можуть зробити монохромний червоний макіяж, зігравши на поєднанні різних відтінків червоного – від ніжно-рожевого до бордового.

За лаштунками показу Preen

"Червоний – один з найсильніших в колірній палітрі, – робить висновок Зімін. – Це колір пристрасті, любові, крові, який перетворює тендітну дівчину на сильну. Це б'юті-еквівалент фемінізму, сили жінок, їх боротьби за свої права".

Giambatista Valli
Рідка матова помада Retro Matte Liquid Lipcolour, М.А.С

Більше краси: Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Як досягти ефекту ідеальної шкіри

Paris Je t'aime: найкращі б'юті-образи з паризьких показів SS/18

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.