До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 культових помад, які повинні хоча б раз опинитися в косметичці

У світі краси немає більш непідвладної категорії, ніж помада. Класична помада історично є неминущим символом сили й жіночності. І попри велику кількість кольорів і фактур, існують універсальні відтінки, до яких ми повертаємося з року в рік. Розповідаємо про 12 із них.

Photo: Vicki King, Vogue, June 2018
Помада Revlon Super Lustrous у відтінку Fire & Ice

У 1952 році Revlon запустили рекламну кампанію Fire & Ice за участю дівчини з обкладинки Vogue Доріан Лі. Кампанія спричинила ажіотаж через свою кітчеву вікторину, покликану вирішити, чи дійсно цей відтінок червоного уособлює перевірену часом сміливість.

Реклама
Помада Revlon Super Lustrous у відтінку Fire & Ice
Помада NARS у відтінку Dolce Vita

Цей відтінок запорошеної троянди натхненний італійською драмою 1960 року "Солодке життя" з Анітою Екберг у головній ролі. Відтінок став балансом між вишуканими світлими ретрогубами і насиченою сучасністю.

Помада NARS у відтунку Dolce Vita
Помада Clinique Almost Lipstick у відтінку Black Honey

Секрет цього глибокого ягідного відтінку з приємним готичним настроєм приховується в прозорій, глянсовій і схожій на бальзам текстурі.

Помада Clinique Almost Lipstick у відтінку Black Honey
Помада Dior Rouge у відтінку 999 Matte

У 1953 році Christian Dior створили "дві ідеальні" помади для подіумів, "9" і "99", і вже понад півстоліття цей насичений червоний колір є чудовим поєднанням двох знакових відтінків.

Помада Dior Rouge у відтінку 999 Matte
Помада Charlotte Tilbury Matte Revolution у відтінку Pillow Talk

Один дотик цього матового ніжного рожевого відтінку підкреслить природний колір ваших губ, а ще кілька шарів допоможуть створити більш драматичний образ у відтінках бузкового для настрою стриманого гламуру.

Помада Charlotte Tilbury Matte Revolution у відтінку Pillow Talk
Помада MAC Red Lipstick у відтінку Ruby Woo

Класний варіант холодного червоного, цей культовий відтінок подобається практично всім. З легким блакитним підтоном, який миттєво освітлює зуби і білки очей.

Помада MAC Red Lipstick у відтінку Ruby Woo
Помада L'Oréal Paris Colour Riche Lipcolour у відтінку Fairest Nude

З упізнаваним ароматом ванілі, цей кремовий відтінок рожево-коричневого нюду підкреслює чистоту і сяяння шкіри.

Помада L’Oréal Paris Colour Riche Lipcolour у відтінку Fairest Nude
Помада Tom Ford Lip Color у відтінку Bruised Plum

Коли ви дивитеся на помаду в тюбику, то бачите насичений темний сливовий відтінок. Але варто нанести цю напівпрозору формулу на губи, як помада набуває соковитого відтінку фуксії, який ви можете нашаровувати для отримання більш щільного покриття.

Помада Tom Ford Lip Color у відтінку Bruised Plum
Помада NARS у відтінку Schiap

Відтінок цієї помади названо на честь італійської дизайнерки Ельзи Скіапареллі, яка зробила шокуючий рожевий своїм фірмовим кольором. У форматі помади відтінок електричної фуксії заворожує так само, як і сюрреалістичні роботи дизайнерки.

Помада NARS у відтінку Schiap
Помада Armani Beauty Rouge D'Armani Matte у відтінку 400

Цей яскраво пігментований насичений малиновий колір є знаковим відтінком у бібліотеці помад Armani Beauty, він став ідеальним балансом між прохолодним і теплим червоним, будучи класикою стилю старого Голлівуду.

Помада Armani Beauty Rouge D’Armani Matte у відтінку 400
Помада Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture у відтінку # 19 Fuchsia Pink

У 1979 році Ів Сен-Лоран представив помаду Rouge Pur Lipstick No. 19 — фуксія з темно-синім підтоном досі залишається бестселером завдяки яскраво-рожевому пігменту і приголомшливому атласному фінішу.

Помада Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture у відтінку #19 Fuchsia Pink
Помада Bobbi Brown Lip Color у відтінку Brown

У 1991 році дебютна колекція помад легенди макіяжу Боббі Браун потрапила на прилавки Bergdorf Goodman. З усіх відтінків саме рожево-коричневий став справжньою сенсацією, з яким вдавалося створити образ "голих" губ, популярний в 1990-х. До слова, попит на цей тренд триває й досі.

Помада Bobbi Brown Lip Color у відтінку Brown

Текст: Lauren Valenti

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.