До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Я в потоці": інтерв’ю з Кейт Мосс про моделінг, травми, досвід та новий wellness-бренд

Кейт Мосс – зірка світу моди. Втім супермодель не зупиняється. Поціливши в царину оздоровлення, вона запустила новий зірковий бренд – і дала інтерв’ю своїй давній подрузі Роуз Фергюсон.

Погожий день, і Кейт Мосс насолоджується життям у своєму улюбленому тихому заміському саду з фермерським дерев’яним фургоном і колоритним місцем для вогнища – в оточенні польових квітів, із краєвидом на зелені поля Глостершира. На ній бікіні шавлієвого кольору, величезний бриль і шовкова майка Topshop – тепер уже майже вінтажна – з однієї з її власних уже розпроданих колекцій.

Реклама

Вона каже, що задумала посадити тут троянду "Kiss Me Kate" — подарунок від Сема Макнайта на згадку про її "духовного близнюка" Ленса Тілбері (батька візажистки Шарлотти Тілбері), який, на жаль, помер кілька днів тому. Кейт з Ленсом були одного поля ягоди, і троянда ідеально пасувала Ленсові, тому що він завжди казав: "Поцілуй нас, Кейт!"

Цей сад завжди був для неї особливим. Це місце, куди вона повертається після подорожей і де ховається, коли виснажується. "Я приходжу сюди, лежу на траві та палю ладан. Слухаю музику й насолоджуюся хвилинкою спокою. Це огортає мене умиротворенням. Саме сюди я приходжу, щоб зупинитися й заспокоїтися", — каже вона.

Упродовж трьох десятиріч ми з Кейт – найкращі друзі, разом ми пройшли через безліч випробувань. Ми познайомилися, коли мені було 17 років, обоє були моделями, і відтоді наше життя переплелося. Кейт ніколи не перестає дивувати й чарувати, і сьогодні ми знову зустрічаємося, щоб обговорити її новий етап, запуск wellness-бренду Cosmoss.

Я працюю у сфері здоров’я та харчування понад 10 років. Як сертифікована лікарка з великою практикою, я раніше опікувалася здоров’ям Кейт і знаю, що вона прагнула покращити стан свого здоров’я – за її власним визнанням, надниркові залози та нервова система Кейт були "забиті", і вона вирішила, що їй треба щось із цим робити. Вона покликається на Велику книгу із самодопомоги, де запропоновано 12 кроків до одужання. Кейт називає цю книгу ключем стосовно самодослідження. "Я навчилася чесно дивитися на себе, на свої вади й на те, ким я є. І не боятися. Я почала медитувати щодня, практикувати трансцендентальну медитацію, вільне плавання... Я спробувала й відкрила безліч нового для себе". Віра в самозцілення та бажання піклуватися про себе як емоційно, так і фізично, були тим цілісним підходом, що привів Кейт до її нового, цілком усвідомленого бізнес-проєкту.

Колекція ретельно підібрана для догляду як зсередини, так і зовні. Вона містить зволожувальний та мийний засоби, парфумовану воду Sacred Mist і насичену олію-антиоксидант під назвою Golden Nectar – все, щоб відтворити щоденні б’юті-ритуали, які Кейт виробила впродовж багатьох років. У лінійці також представлено два типи чаю для поліпшення настрою: енергійний на світанку та заспокійливий увечері. Текстури розкішні; перелік інгредієнтів – широкий і безкомпромісний. Усі формули веганські, екологічно чисті й безпечні. Кейт особливо наголошує на тому, що важливим складником ідеології бренду є зосередженість на ритуалах – від розпилення спреїв до заварювання чаю, – які вона виробила сама, на власному досвіді.

https://www.instagram.com/Cosmoss/

Вона добре усвідомлює, що люди відразу відчувають щось несправжнє. "Я не ставлю своє ім’я ні на чому. Бо я не вмію брехати!"

https://www.instagram.com/Cosmoss/

Розмова плавно перетікає до вельми гострої теми. Ми торкаємося питання старіння й того, що воно означає для жінок. Кейт зізнається: у свої 48 вона ніколи не почувалася краще, спираючись на свій фізичний і моральний стан, на все те, що справді важливо. Коли я запитую, як вона ставиться до моделінгу, Кейт впевнено каже: "Модельний бізнес — це спосіб досягнення мети. Це плата за все, що я хочу робити". І додає гордо: "Я сама фінансую Cosmoss".

Вона спалахує емоціями, коли розмова торкається досвіду моделінгу, пережитого в 14-річному віці, коли згадує про брак підтримки для неї та її однолітків у той час. "Коли я думаю про те, що робила в тому віці, то жахаюся, бо тоді це було прийнятним. Люди б не повірили". Хоча подробиць вона не наводить, відчуття травми – реальне.

Саме цей досвід спрямував її на створення власної агенції – Kate Moss Agency. Так вона всебічно почала опікуватися розширенням прав і можливостей талантів, яких представляє, зокрема Джорджії Палмер та Стелли Максвелл.

Її головна турбота полягає в тому, "щоб про дітей піклувалися, – а якщо ні, я дуже розлючуюся". Це я можу засвідчити. Моя 22-річна донька Елфі Рейгейт перебуває на обліку в KMA, і головна мета агенції полягає в тому, щоб вона отримувала будь-яку необхідну підтримку. Це справді вражає.

Розповідаючи про модельну кар’єру своєї доньки, Ліли Мосс, вона з повагою говорить про власну дитину. "Я думаю, вона на своєму місці й знайшла себе, — каже Кейт. — Донька розповіла мені про знімання обкладинки Стівена Мейзела для британського Vogue й зауважила: „Мамо, це був найкращий день у моєму житті". Вона почувалася незалежною жінкою, яка виконує свою роботу. Ліла дістала її самостійно".

Тож, чого чекати далі? "Мені здається, що я в потоці", — міркує вголос Кейт, коли ми повертаємося до її вкритого гліцинією фермерського будинку з котсуолдського каменю. "Баскетболіст Майкл Джордан говорив про це у своєму документальному фільмі: коли він на майданчику, він у потоці. Він просто в цьому присутній. І це те, що я відчуваю. Я в потоці". Безмежне відчуття. Обмежиться Кейт хіба що небом – або ні, це має бути космос.

https://www.instagram.com/Cosmoss/

Cosmoss вже доступний на Cosmossbykatemoss.com.

Текст: Rosemary Ferguson
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.