До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зробити макіяж у палітрі Анрі Матісса: ідеї з подіуму

"Мистецтво не має турбувати й бентежити. Я не маю жодної теорії", — казав французький художник Анрі Матісс, який усе життя намагався передати емоції через колір. Роботи художника, разом з роботами Пікассо надихнули нове покоління ніколи не боятися робити глибше, яскравіше та "простіше".

У своїх ранніх роботах Матісс застосовував техніку пуантилізму — точкову форму нанесення, яку в 1980-х використовували неоімпресіоністи. Популярність художник здобув, коли буквально потонув у кольорі, розробивши свій суворий стиль, у якому акцентував на орнамент і сплощені форми. У 1917 році Матісс переїхав до Французької Рив’єри й дістав визнання серед арткритиків як хранитель традицій французького живопису. Його легендарне "спрощення форми" відбулося вже у зрілому віці, коли художник створював більшу частину робіт у техніці колажу з паперу.

Реклама

Нині провідні мейкап-артисти, як-от Лаура Мерсьє, Майкл Ештон і Ґуччі Вестман, використовують палітру Матісса для створення вечірніх образів. Ми теж вирішили надихнутися палітрою майстра й вибрати для вас шість прикладів макіяжу, ідеального для вечірок напередодні новорічних свят.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.