До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рай косметолога: Ірина Літус про б'юті-знахідки з Кореї

Країна, в якій на роботу не беруть без фото, де звична річ – дарувати своїм дітям пластичні операції, і де визначити вік жінки – справжня проблема. Мова про б'юті-трендсеттера, Південну Корею. Дерматолог Ірина Літус досліджувала Сеул, щоби розповісти про секрети краси кореянок, їх "секретну зброю" і косметичні засобах, якими варто поповнити свій арсенал.​

Корея – країна інновацій, причому мова не тільки про залучення роботів в життя окремо взятої людини, але й про її б'юті-революцію, яка поступово розширює свою територіальну експансію. У мережі раз по раз з'являються корейські зірки, які в свої сорок виглядають на двадцять максимум – побувавши в цій країні, я переконалася, що справа не в insta-фільтрах і контурній пластиці, а в жорсткій б'юті-дисципліні місцевих дівчат і, звичайно, в ефективних засобах, на які вони не шкодують грошей.

Реклама
Про б'юті-ритуали кореянок

Почнемо з того, що кореянки дійсно виглядають приголомшливо й визначити їх реальний вік при зустрічі, скільки не придивляйся, – нереально. Роль відіграє не тільки генетика, спосіб життя ("ми – те, що ми їмо"), звички (в Кореї дівчина з цигаркою – велика рідкість), але й фанатичне ставлення до щоденного б'юті-розпорядку. Українська жінка не стане прокидатися на годину раніше запланованого, щоби в кілька етапів очистити шкіру, а потім нанести зволожувальну маску, а для кореянки це – звичайна справа. Крім того, в середньому, їхній догляд складається як мінімум з 8 етапів – це вам не наспіх нанести крем перед виходом на роботу. Перший етап – зняття макіяжу з очей спеціальним засобом. Другий – очищення шкіри. Як правило, кореянки використовують засоби на масляній основі. Третій – м'яка ексфоліація. Цей етап в залежності від типу шкіри проводиться від разу на тиждень до разу на місяць. Четвертий – тонізація шкіри. Склад тоніка підбирається залежно від потреб шкіри на даний момент. П'ятий етап – есенція (це щось середнє між сироваткою й містом, не надто популярний засіб у нас – і дуже популярний в Кореї). Шостий – тканинна маска (й уранці теж!!). Сьомий – крем під очі, восьмий – зволожуючий крем. І це, можна сказати, – скорочена програма. Особливо активні б'ютіголіки включають в свій звичний ритуал 16 етапів.

Про "секретну зброю"

Продовжуючи тему високих технологій в сфері краси, скажу, що Корея – лідер з виробництва пептидів у світі. Пептиди, короткі ланцюги амінокислот, – надефективний і цінний компонент, що вимагає великих інвестицій і дорогих досліджень у виробництві. Зараз пептидам, котрі розподіляються на олігопептиди, поліпепдіди й інші підвиди, відводиться ключова роль в процесах омолодження й оновлення шкіри. Провідні бренди використовують їх у засобах для обличчя і тіла, створюють на їх основі засоби для зовнішнього й ін'єкційного застосування, а в асортименті корейських марок пептиди зустрічаються часто, причому ціни більш ніж доступні.

Про б'юті-шопінг

Корея – рай для б'ютіголіків, втім, як і для косметологів, які можуть тут поповнити свій професійний і особистий арсенал. Я як людина, яка обожнює текстури й запахи засобів, знає більшість марок, зрозуміла, що чинити опір пориву купити все й відразу в цій країні немає сенсу. Звичайно, в Україні теж багато магазинів, що пропонують корейську косметику, тому я шукала лінійки й марки, призначені для внутрішнього ринку. Якщо на баночці не було ні слова англійською, вона відразу потрапляла в мій shopping list і косметичку відповідно – потім довелося з'ясовувати, що і як з усім цим робити. До речі, на зворотному рейсі з Сеула половина пасажирів сиділа з масками на обличчі – мабуть, б'юті-шопінг вдався не тільки у мене.

Про корейські мастхеви

Сироватка NearSkinProVitamin , Missha

Ця сироватка – свого роду вітамінний коктейль для шкіри, дарує їй здорове світіння. Сироватка служить відмінною основою під макіяж, але я наношу її на стратегічно важливі зони, про які дівчата часто забувають – шию і декольте.

Відновлювальний крем Near Skin Repairing Snail Cream, Missha

Думаю, немає дівчини, яка не чула б про засоби на основі равликового слизу – суперпопулярного в Кореї компонента. Крем якраз з цієї категорії: привезла половину валізи в подарунок подругам. І всі, хто пробував, просять ще! Легкий зволожувальний крем з приємною текстурою і приголомшливим ароматом.

Near Skin Repairing Snail Cream, Missha

Маска Cho Gong Jin Peel Off Pack, Missha

Містить екстракт женьшеню, володіє потужними ліфтінговим і лімфодренажним ефектами. У міру підсихання коричнева гель-маска утворює плівку, яку потрібно акуратно зняти і вуаля – обличчя виглядає набагато свіжішим. Cho Gong Jin Peel Off Pack, Missha

Кремдлярук Total Repairing Hand cream , Missha

Це освітлювальний крем, який, до того ж, бореться зі зморшками. Шкіра рук старіє так само, як і шкіра обличчя, до того ж, рукам сильніше "дістається": перепади температури, агресивні миючі засоби. Доглядати за руками треба ретельно і продумано: при знайомстві ми подаємо руку, по якій не складно "прочитати" наш вік. Крем прекрасно справляється з цим завданням.

Крем для рук Total Repairing Hand cream, Missha


Тінт для губ VitaminOilTint , KakaoFriends

Залишає на губах легкий рожевий пігмент, живить їх і захищає від пересихання. Приємний бонус – симпатична упаковка, що піднімає настрій в будь-який час.

Vitamin Oil Tint, Kakao Friends

Тканинні маски для обличчя

Тканинні маски виручають, коли поспати не вийшло, а свіжо виглядати потрібно – експрес-засіб, перевірений не раз. Перераховувати улюблені я можу нескінченно: набрала цілу валізу з різним складом – від кислот до вітамінів.

I'm Real Sheet Mask, Tony Moly

Окрема тема – патчі під очі у вигляді маски, що захоплюють всю періорбітальну зону. Тепер вибираю саме їх, щоб зволожити і підживити ніжну шкіру, яка, на жаль, першою видає втому.

Гідрогелеві патчі під очі Pink Blur Hydrogel Eye, G9 Skin

Більше краси: Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Как пережить зиму: лайфхаки специалистов по уходу за кожей

Секреты косметологов: как пережить зиму

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.