До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відбувається з Каньє Вестом?

Каньє Вест постійно перебуває в центрі уваги та вважається одним із найуспішніших артистів усіх часів. Водночас він завжди примудряється балансувати на межі слави й безславності як завдяки багатьом своїм досягненням, так і через безліч суперечливих вчинків. Каньє, безперечно, вдалося створити собі ім’я, однак, він, схоже, не втомлюється заплямовувати свою репутацію.

Каньє Вест під час шоу Givenchy весна-літо 2023Каньє Вест під час шоу Givenchy весна-літо 2023

Фактично від початку своєї кар’єри Каньє Вест регулярно привертав до себе увагу ЗМІ. Досягнувши всесвітньої слави, йому вдається дивувати суспільство не лише своєю творчістю, а й нескінченною низкою регулярних скандалів: від конфлікту з Тейлор Свіфт у 2009 році до балотування в президенти США у 2020-му. Особливо вправно Весту вдається привертати до себе увагу у 2022 році, зокрема в останні місяці, через серію скандалів як у особистому житті, так і в соціальних мережах. Репер і продюсер довів, що не перед чим не зупиниться, коли справа доходить до висловлення власної думки, незалежно від того, чи обернеться весь світ проти нього.

Реклама

Як не дивно, найбільший резонанс у суспільстві викликають конфронтації та суперечки між Каньє та Кім Кардаш’ян. У колишнього подружжя регулярно спалахують різноманітні конфлікти. Найчастіше репер нападає на Кім через їхніх дітей: Каньє звинувачував Кардаш’ян у тому, що вона не запрошує його на дні народження, що дозволяє дітям заводити сторінки в соцмережах, що віддала їх у погану школу, що не дозволяє йому бачитися з дітьми, й навіть у тому, що вона викрадає їхніх дітей. До того ж у жовтні 2022 року Кардаш'ян довелося найняти додаткову охорону для школи своїх дітей, оскільки Каньє публічно розповів про місце, де вони навчаються. Як не дивно, репер доволі різко реагує й на нові стосунки Кімберлі. Так, Вест не раз публічно сварився з Пітом Девідсоном (вже колишнім бойфрендом Кім), і навіть зняв відеокліп, у якому він закопує коміка. Суспільство різко відреагувало на витівку Каньє, а той спробував виправдатися, назвавши це жартом.

Неабиякий резонанс у суспільстві викликала подія, організована Каньє під час Тижня моди в Парижі. На своєму показі Yeezy SZN 9 репер з’явився у футболці з написом White Lives Matter. До репера приєдналася коментаторка консерваторів Кендіс Овенс, яка одягла відповідну сорочку, на якій кразувався вислів про перевагу білої раси (що є расистською відповіддю на рух Black Lives Matter).

Перед початком шоу Yeezy 9 сезону Є сказав глядачам: "Усі тут знають, що я лідер... ви не можете керувати мною. Це некерована ситуація". Далі він згадав про пограбування своєї колишньої дружини Кім Кардаш'ян у Парижі у 2016 році, свого колишнього менеджера Скутера Брауна та свій конфлікт з Gap.

Антидифамаційна ліга класифікує фразу "Життя білих має значення", яка переформульовує вислів "Життя темношкірих має значення", "розпалюванням ненависті". Окрім того, Каньє заявив, що рух Black Lives Matter — це афера. До того ж Вест в Instagram напав і висміяв редакторку американського Vogue Габріеллу Карефу-Джонсон, яка розкритикувала його витівку з написом White Lives Matter. На тлі усіх цих вчинків та заяв репер розсварився з чималою кількістю впливових знаменитостей — від сестер Гадід до Джейдена Сміта — які стали на захист Карефи-Джонсон і також осудили Каньє за його дії.

Канье Вест в Лондоні, 26 вересня 2022Канье Вест в Лондоні, 26 вересня 2022

В середині жовтня сторінки Канье Веста були заблоковані в Instagram і Twitter. Попри негативну міжнародну реакцію на футболки White Lives Matter, Каньє знову наважився на радикальні висловлювання. Instagram наклав обмеження на обліковий запис Веста після того, як він звинуватив репера Шона Комбса в тому, що того нібито контролюють якісь "впливові євреї", не уточнивши, які саме.

Вест відреагував на блокування тим, що знову з'явився у Twitter, який він покинув два роки тому, заявивши, що увімкне "смертельний режим третього рівня" ("death con 3 on JEWISH PEOPLE") проти євреїв. У США готовність до відбиття військових загроз має кілька ступенів і називається DefCon, тобто Defence Conditions, або "режим оборони". Вест замінив Def, defence, тобто "оборона", на співзвучне death, тобто "смерть". Це і принесло йому повторне блокування. Обидві платформи видалили публікації Веста і заявили, що він порушив їхні правила, що забороняють розпалювання міжнаціональної, расової чи релігійної ненависті.

Каньє Вест в Нью-Йорку, 22 травня 2022Каньє Вест в Нью-Йорку, 22 травня 2022

За декілька днів по тому таблоїди почали писати про те, що Каньє Вест намагається відвернути увагу від антисемітських публікацій, акцентуючи на власному особистому житті. Веста помітили на побаченні в Санта-Моніці, Каліфорнія, з "загадковою жінкою" — якою виявилася модель Джуліана Налу. Пару сфотографували в ресторані Giorgio Baldi й під час шопінгу. Їх також помітили разом і на іншому побаченні в кінотеатрі в Голлівуді.

Попри те, що Каньє називають генієм маркетингу, оскільки він вміє бути в центрі уваги, є люди, які виправдовують його поведінку біполярним розладом. Таблоїди повідомляють, що близькі Веста глибоко стурбовані тим, що його поведінка є результатом психічних проблем.

Каньє Вест на шоу Schiaparelli Haute Couture весна-літо 2022Каньє Вест на шоу Schiaparelli Haute Couture весна-літо 2022

Біполярний розлад є важким психічним захворюванням. Люди з біполярним розладом відчувають раптові перепади настрою, наприклад, від відчуття ейфорії чи піднесеності до депресивних станів. Біполярний розлад впливає на стани особистості та на її розвиток на соціальному та міжособистісному рівнях. Так було з Вестом, коли його бачили в маніакальних і депресивних епізодах, які можуть призвести до дратівливості та нерозсудливості.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.