До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Олексій Суханов став амбасадором музею пам’яті "Голоси мирних"

Український журналіст, ведучий соціального ток-шоу "Говорить Україна" Олексій Суханов став амбасадором музею пам’яті "Голоси мирних", фундатором якого став Фонд Ріната Ахметова, і звернувся до співвітчизників з проханням ділитися власними історіями, щоб задокументувати й зберегти досвід кожної мирної людини про трагічні події війни.

Війна, яку розв’язала росія проти України ще у 2014 році на Донбасі, вражає своєю жорстокістю та цинічною брехнею. З 2020 року музей "Голоси мирних" збирає історії мирних українців, щоб зберегти їхні свідчення й донести правду про російську агресію. Від лютого 2022 року таких історій стало більше. Сьогодні в Україні немає нікого, кого б не зачепила війна. Вона вже забрала життя тисяч мирних людей, мільйони українців залишили свої домівки.

Реклама

"Я хочу, щоб ми всі пам’ятали цю трагедію. І не просто статистику, пам’ятали українську трагедію в історіях, в обличчях людей, які з нею стикнулися. Разом з вами ми збиратимемо свідоцтва мирних, які постраждали від війни. Вони стануть частиною наймасштабнішого музею пам’яті. У правді про війну, яку росія розв’язала проти України та її народу, його права на самобутність і взагалі – проти його права на фізичне існування, важливі кожна людина, кожен голос. Ми задокументуємо всі сповіді, щоб без викривлень та цензури кожен у світі знав і пам’ятав, що переживають українці", – говорить Олексій Суханов.

Звертаючись до українців, Олексій Суханов поділився історією Сергія Перебийноса. Він втратив родину – дружину та двох дітей, коли російські війська розстріляли їх з мінометів на мосту Ірпеня під час евакуації. У 2014 році родина Перебийносів уже пережила евакуацію з окупованого росіянами Донецька й облаштувала життя на Київщині, але Росія зруйнувала його. Сергій розповідає свою історію, щоб правда про злочини проти мирних стала відома світові.

Війна в Україні триває вже восьмий рік. "Голоси Мирних" – онлайн-музей пам’яті, що його заснував Фонд Ріната Ахметова ще у 2020 році, щоб документувати свідчення цивільного населення України, досвід кожної мирної людини про трагічні події війни, яку росія розв’язала проти України. Музей збирає, зберігає та ділиться зі світом сповідями звичайних українців, жертв і очевидців війни заради розуміння життя мирних в умовах російської агресії, заради того, щоб жоден злочин проти людяності не був забутий, щоб наші пам’ять, біль і гнів переродилися в нашу силу, заради кращого майбутнього, заради відбудови вільної України та гідного життя українців.

Розповісти свою історію можна на порталі музею "Голоси Мирних" https://civilvoicesmuseum.org/my-story або через безплатну гарячу лінію 0(800) 509 001.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.