До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія успіху Ріші Сунака – нового британського прем’єр-міністра

24 жовтня Пенні Мордонт, лідерка Палати громад Великої Британії, зняла свою кандидатуру з виборів прем’єр-міністра Великої Британії та голови Консервативної партії. Тож новим прем’єр-міністром Великої Британії став Ріші Сунак. В історії Королівства він перший етнічний індус, який обійняв таку високу посаду. Історія Сунака також чудовий приклад, що показує, яким потужним соціальним ліфтом може стати якісна освіта.

Ріші Сунак

Ріші Сунак народився в англійському Саутгемптоні в сім’ї пенджабських індусів, які переїхали до Великої Британії зі Східної Африки, куди їхні батьки емігрували з невеликого селища на півночі Індії. Батьки Сунака працюють у медичній сфері й завжди розуміли всю цінність освіти, особливо для емігрантів, яким треба набагато більше й старанніше працювати, щоб у новій країні досягти певного успіху. Своє життя вони присвятили тому, щоб їхні діти змогли посісти гідне місце в цьому житті.

Реклама

У 12 років Сунак подав документи на вступ до Вінчестер-коледжу – однієї з найстаріших шкіл Великої Британії, оскільки до цього з відмінними результатами закінчив молодшу школу й міг претендувати на стипендію. Однак хлопець не зміг скласти іспит та навчатися тут безплатно. Щоб у дитини було майбутнє, батьки Ріші Сунака зробили все можливе, щоб оплатити синові навчання. За словами прем’єр-міністра в одному з інтерв’ю, "вони пішли на надзвичайні поневіряння та брали всі можливі підробітки". Річне навчання у Вінчестер-коледжі коштувало 46 тисяч фунтів.

Ріші Сунак

Сам Сунак також робив усе можливе, аби допомогти сім’ї. Наприклад, під час канікул працював офіціантом в одному місцевому кафе, яке належало батькові його однокласника. Останній уже тоді був упевнений, що з хлопця будуть люди: "З ним завжди було цікаво спілкуватися". Після коледжу Сунак вирушив навчатися до Оксфорду, де штудіював філософію, політику та економіку. Важливу роль у його житті відіграла подорож до Штатів – Сунак став стипендіатом програми Фулбрайта й поїхав отримувати MBA до Стенфорду. Там він познайомився з майбутньою дружиною – Акшатою Мерті, дочкою індійського бізнесмена-мільярдера Н. Р. Нараяні Мерті. Закінчивши навчання, працював у Goldman Sachs, а згодом – партнером у фірмах геджфондів The Children's Investment Fund Management та Theleme Partners.

Ріші Сунак та Акшата Мерті

Політичну кар’єру він почав будувати у 2015 році, ставши членом парламенту від консервативної партії в Йоркширі. Згодом обійняв посаду молодшого міністра в уряді колишньої прем’єр-міністерки Терези Мей, був активним прихильником "брекзиту" й опинився біля керма британських фінансів у дуже складний для країни момент – під час епідемії CoViD-19 та постійних карантинів. На цій посаді він пробув до липня 2022 року.

Ріші Сунак

Ріші Сунака ще називають одним з найбагатших британських парламентаріїв, але він сам майже ніяк не коментує своїх доходів. Він у принципі ніколи особливо не привертав до себе увагу будь-якими скандалами. Британська преса навіть стверджувала, що це стало проблемою для політтехнологів партії лейбористів, які не змогли знайти компромату на нього. Батько двох дітей, який послідовно виступає за підсилення міжнародних позицій Британії, надає увагу екологічним питанням, не вживає алкоголю, а щосуботи, як і будь-який британець, любить ходити на футбол улюбленого клубу.

Ріші Сунак з дружиною та дочками

Українців тим часом хвилює ставлення нового прем’єр-міністра Великої Британії до нашої країни. Стосовно цього він чітко висловився в одному зі своїх інтерв’ю: "Президент Зеленський, хоробрі громадяни України, не сумнівайтеся, хоч що трапиться тут найближчими тижнями, Сполучене Королівство залишиться вашим найсильнішим союзником. Я підсилюватиму нашу політику тотальної підтримки України, яку так уміло провадив Борис Джонсон". В інших інтерв’ю він також називав росію "злом, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни".

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.