До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія одного фото: бахмутівці, що втратили власну домівку

18 листопада українські соціальні мережі облетіла світлина літньої пари з міста Бахмут. Їхні обличчя перебинтовані, вони втратили власний будинок після обстрілів, але з якою любов’ю й трепетом втішають одне одного. Зробив цей випадковий, але дуже важливий кадр фотограф Едді Ван Весел в одній з лікарень міста.

Нагадаємо, що російські агресори вже майже знищили українське місто Бахмут, що розміщується в самому центрі Донецької області. Нині це один з найгарячіших напрямків на всьому фронті, котрий наші військові утримують попри величезний ворожий тиск понад чотири місяці. Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповідає: "Ми тримаємо Бахмут понад чотири місяці — це вже безпрецедентно. Там гнучка лінія фронту на невеликій відстані, там іде позиційна війна. Іноді, щоб зберегти особовий склад і не втратити ініціативу на тому напрямку, командирам доводиться ухвалювати складні рішення щодо відходу. Але найголовніше, що там тримається оборона й ворог не може досягнути головного — прорватися і йти далі завойовувати нашу землю". У місті тепер справжня гуманітарна катастрофа, адже зруйновано майже всю критичну інфраструктуру — немає електрики, води та опалення. Благодійні фонди з усієї країни роблять усе задля допомоги мешканцям, що залишилися в місті. Долучайтеся.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.