До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головне з пресконференції Володимира Зеленського міжнародним та українським ЗМІ

23 квітня, напередодні святкування Великодня, президент України Володимир Зеленський провів масштабну пресконференцію для українських та міжнародних ЗМІ. Відбулася вона на станції метро "Майдан Незалежності" і тривала більше двох годин. Ми вибрали ключові тези Президента про те, що сьогодні турбує всю країну – деблокада Маріуполя, перемовини з Росією, депортація українців на ворожу територію та інше.

Володимир Зеленський

– Я наполягав на зустрічі з лідером Російської Федерації з самого початку – я впевнений, що передача інформації через посередників не дасть жодного результату.

Реклама

– Щодо замаху – я не дуже боюся. Дуже боїться моя охорона, скажу відверто. І дуже боїться моя сім'я. Це щоб ми були відвертими.

– Ніхто не розраховував, що ми вистоємо понад три дні. Вони навіть не збиралися запроваджувати санкційну політику – не бачили в цьому сенсу.

– Росія на рівні влади і самі росіяни не рахують і не вважали Україну незалежною державою. Вони не поважають ані культури, ані цінності українців.

– Цю війну не можна порівнювати з жодною війною у 21 столітті, її навіть неможливо порівнювати із війнами 90-х років. Такої війни ще не було.

Володимир Зеленський

– Якщо буде знищено наших людей у Маріуполі, якщо буде оголошено референдум на будь-яких окупованих територіях України, ми вийдемо з будь-яких перемовин.

– Близько півмільйона людей вивезли з різних окупованих частин нашої держави на територію рф або частково на територію окупованого Сходу. Щодо дітей цифри нема. Пам'ятаю, лише одне, що десь близько 5000.

– Нам байдуже, що думає росія щодо доставки нам озброєнь. Вони й самі нам залишили чимало техніки, коли їхні солдати кидали озброєння та тікали.

– Сьогодні був один із найскладніших днів. Вони стріляють і з моря, і з суходолу, з танків, з артилерії, авіація, з усього.

– Рашизм – це поняття, яке буде в історичних книгах, на умовних вікіпедіях і залишиться за партами. Маленькі дітлахи у всьому світі будуть вчити, коли був рашизм, коли він почався, на якій землі, і хто переміг у боротьбі за свободу.

– Я вважаю, що у сучасному світі використовувати ядерну зброю можна лише коли ти втратив зв'язок із реальністю.

– Моя позиція як президента дуже проста: все, що вони окупували – ми все повернемо. І я впевнений, що це буде не питання 8 років, як із 2014-го – це буде одразу. Нам потрібна зброя, щоб це зробити.

– Коли ми переможемо, у нас буде найсильніша та найдосвідченіша армія. І ми станемо однією з найпотужніших держав у Європі!

Фото: @zelenskiy_official

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.