До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всім варто подивитися серіал Down to Earth із Заком Ефроном

Зaк Ефрон — надзвичайно талановитий, дуже різнобічний актор. Він вміє співати, танцювати та здатний органічно перевтілитися в персонажа чи то комедії, чи то трилера. А ще йому вдалося використати свої здібності та славу й у документалістиці.

Зак Ефрон у Down to Earth Зак Ефрон у Down to Earth

У 2020 році на Netflix вийшов документальний серіал Down to Earth. Ведучими та виконавчими продюсерами шоу стали Зак Ефрон й експерт з питань здорового способу життя Дарін Олієн. Цей мінісеріал розповідає про подорожі Зака й Даріна по всьому світу: від Франції й Великої Британії до Пуерто-Рико, Ісландії, Коста-Рики, Перу та Сардинії. Разом вони дізнаються про різні культури та про те, як жити здоровим й екологічним життям, турбуючись про матінку-природу.

Реклама
Зак Ефрон у Down to Earth Зак Ефрон у Down to Earth

Чимало експертів зі сталого розвитку життя — які живуть і дихають цими проблемами та їхнім висвітленням — зі скепсисом поставилися до шоу, в якому двоє заможних знаменитостей подорожують світом у пошуках "здорових і стійких" практик. Однак Down to Earth відкриває очі для всіх, хто досі вважає, що він жодним чином не шкодить планеті своїми буденними звичками. Роздуми й висновки на кшталт "що більше ви дізнаєтеся, то більше усвідомлюєте, якою вразливою є планета" і "ми не розуміємо нашого величезного впливу на світ" ніби лежать на поверхні, але однаково можуть привернути увагу широкої аудиторії до головних питань нашого часу. Зак Ефрон на це й сподівається: "Ми маємо піклуватися про цю планету, і я хочу змінити ситуацію". Врешті, завжди приємно бачити голлівудського актора, який використовує свою славу, щоб наголосити на важливості турботи про довкілля, а також необхідності стати на шлях сталого розвитку.

Оскільки події кожного епізоду відбуваються в іншій країні чи місті, вони висвітлюють різноманітні проблеми та шляхи їхнього вирішення в усьому світі. Наприклад, в Ісландії Ефрон і Олієн відвідали електростанцію, де для виробництва електрики використовується гідроенергія. Це одна з 15 електростанцій в Ісландії, які виробляють 75% електроенергії в усій країні. У цьому епізоді ми дізнаємося, що геотермальну енергетику мають використовуватися всюди, де це можливо, і що світові варто відмовитися від нафти чи газу. У четвертому епізоді Зак і Дарін вирушають до італійського острова Сардинія, щоб дізнатися більше про його культуру, оскільки тут проживають одні з найстаріших людей на планеті. На думку різних експертів, сардинці живуть так довго завдяки дієті "блакитної зони", що передбачає споживання безлічі свіжих овочів, домашньої пасти та страв з низьким умістом білка.

Зак Ефрон з довгожителями Сардинії у Down to Earth Зак Ефрон з довгожителями Сардинії у Down to Earth

"Шоу про подорожі Зака Ефрона" — це п’ять слів, які ще кілька років тому не мали жодного сенсу. Сьогодні ж те, що вони описують, впливає на широку аудиторію та спонукає до дії міжнародну спільноту. До того ж шоу майстерно побудоване навколо почуття гумору Ефрона, а легкий і зрозумілий стиль оповіді допомагає легко сприймати інформацію попри те, що в серіалі йдеться про складні матерії. Це серйозний документальний фільм про глобальні екологічні проблеми, однак дивитися його — суцільна насолода. З Down to Earth ви не просто дізнаєтеся щось нове й цікаве, а усвідомлюєте, як можете стати рушійною силою змін.

Дарін Олієн і Зак Ефрон у Down to Earth Дарін Олієн і Зак Ефрон у Down to Earth

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.