До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найстильніших персонажів Джона Траволти

У Джона Траволти було чимало злетів і падінь за останні п’ять десятиліть у Голлівуді. Після кількох років роботи на телебаченні на початку 70-х Траволта нарешті дістав помітну роль у класичному фільмі жаху Браяна Де Пальми "Керрі" в 1976 році. А відтоді як зіграв роль Тоні Манеро в "Лихоманці суботньої ночі", Джон Траволта продовжував зображати одних з найпам’ятніших кінематографічних персонажів, коли-небудь створених. Сьогодні, у день народження актора, Vogue.ua згадує його найстильніших персонажів у кіно.

Вінсент "Вінні" Барбаріно в серіалі "З поверненням, Коттере", 1975—1979

Син актриси, Джон Траволта з ранніх років зрозумів, що хоче грати, тому кинув школу в Нью-Джерсі й переїхав до Нью-Йорка, щоб почати свою кар’єру. За іронією долі йому судилося зіграти старшокласника в популярному ситкомі ABC "З поверненням, Коттере", який упевнено можна назвати одним з найкращих гідів стилем епохи 1970-х.

Реклама

Біллі Нолан у фільмі "Керрі", 1976

Як і Вінні Барбаріно з фільму "З поверненням, Коттере", Біллі Нолан з "Керрі" теж старшокласник, але далеко не такий кумедний, як перший. Попри це акторові вдалося показати свій діапазон, навіть граючи ще одного тупоголіка. Фільм був заснований на першому однойменному романі Стівена Кінга й став першою з понад 100 екранізацій, адаптованих до опублікованих творів письменника.

Тоні Манеро у фільмі "Лихоманка суботнього вечора", 1977

Показово, що за роль Тоні Манеро в "Лихоманці суботнього вечора" (всього другий художній фільм у його кар’єрі) Траволта дістав свою першу номінацію на премію "Оскар". Втім, це заслужено. Траволта грає Манеро з непохитною автентичністю. Його персонаж — ніхто на вулиці, але бог на танцмайданчику, з ідеальними волоссям, обтислими штанами кльош і поліестеровим білим костюмом.

Денні Зуко у фільмі "Бріолін", 1978

Денні Зуко у виконанні Траволти — бездоганний кінематографічний плейбой, з однією з найкращих зачісок у стилі 1950-х на великому екрані. Густа, ідеально окреслена чуприна із чорним, як смола, волоссям, багатими стильними бакенбардами — просто бездоганна. У мегапопулярному мюзиклі "Бріолін" розповідається про життя гарненького Денні й австралійської студентки Сенді Олссон, які відчувають потяг одне до одного.

Вінсент Вега у фільмі "Кримінальне читво", 1994

Роль героїнового вбивці Вінсента Веги у фільмі "Кримінальне читво" стала приголомшливим поворотом у кар’єрі Джона Траволти. Завдяки Квентіну Тарантіно і його схильності до відродження кар’єри призабутих акторів Траволта вийшов, як фенікс, із попелу голлівудської депресії. Його Вінсент Вега крутий, сексуальний, цікавий, небезпечний і дико непередбачуваний, що зробило його істинно культовим персонажем.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.