Наймодніші туфлі сезону осінь-зима 2023/2024

Вже скоро нам усім доведеться перевзутися: замість відкритих літніх босоніжок носитимемо закрите, проте не менш красиве взуття. Йдеться про туфлі — у новому сезоні в центрі уваги опинилися класичні чорні човники, туфлі в стилі Мері Джейн, пари з романтичними бантиками, ефектні червоні моделі, затишні пухнасті або блискучі туфлі. Щоб не помилитись і вибрати точно трендову модель, ми зібрали гід наймоднішими туфлями сезону осінь-зима 2023/2024.

image
Schiaperelli

Чорні човники

Класичні чорні човники, які асоціюються з діловим гардеробом, тепер будуть популярні і поза офісом. У нових колекціях осінь-зима 2023/2024 дизайнери вшанували лаконічні й елегантні гостроносі пари, які будуть базовим взуттям осіннього гардероба. Деякі бренди вирішили додати до них сучасні деталі: скошені підбори і металеву фурнітуру.

Christopher Kane

Ferragamo

Saint Laurent

Мері Джейн

Стримані туфлі Мері Джейн — найбажаніший елемент осіннього гардероба. Це просте і витончене взуття з круглими носками, стійкими підборами та тонкими ремінцями біля щиколоток є уособленням шкільної естетики. Цей сезон не є винятком. Rodarte показали туфлі з молочного атласу з делікатними ремінцями, Emilia Wickstead — чорні туфлі у стилі Мері Джейн, але на танкетці, а Christian Dior — ажурні чорно-білі туфлі зі скошеними підборами.

Rodarte

Emilia Wickstead

Christian Dior

Банти

Романтичний настрій буде панувати восени, адже в новому сезоні декор у вигляді бантів займає головну позицію в колекціях брендів — від витончених і тендітних до величезних, які видно навіть на відстані. Джонатан Андерсон показав оксамитові туфлі з гіперболізованими драматичними бантами, в які неможливо не закохатися з першого погляду, Versace запропонували чорні туфлі, що нагадують взуття гладіаторів, проте водночас прикрашені бантами, а Giambattista Valli зробили ставку на туфлі з блискучим мікробантиком.

Loewe

Versace

Giambattista Valli

Червоні

Якщо ви втомилися від рожевого кольору, то у нас для вас є хороша новина. Цієї осені на зміну улюбленцю ляльки Барбі приходить владний і сексуальний червоний. Він проник в усі колекції брендів в тому чи іншому вигляді — від total-red образів до ефектних аксесуарів. Не оминули увагою і червоні туфлі: Miu Miu показали лаковані слінгбеки на маленьких підборах, Tory Burch — туфлі з квадратним носском, а Ferragamo — провокаційні туфлі на танкетці.

Miu Miu

Tory Burch

Ferragamo

Пухнасті

Пухнасті туфлі — один із найнесподіваніших трендів прийдешнього сезону, але давайте подумаємо: коли їх носити, якщо не зараз? Холодний сезон — найкращий час, щоб вписати хутряні туфлі у свій гардероб, комбінуючи їх із затишними сукнями і вовняними пальто. В колекції MSGM ви знайдете рожеве взуття з довгим хутром, а у Givenchy і Stella McCartney — плюшеві пари.

Stella McCartney

MSGM

Givenchy

Блискучі

Лелітки, глітер, кристали чи просто металеві відтінки не планують залишати наш гардероб цієї осені. Але носити ці туфлі можна не лише з вечірнім вбранням, краще за все комбінувати їх зі щоденними образами. Найгламурніші пари ви знайдете в колекціях Sportmax, Stella McCartney і Rokh.

Sportmax

Stella McCartney

Rokh

Популярне на VOGUE