Наймодніші черевики й ботильйони осінь-зима 2022/2023

TREND
13 сентября 2022

Осінь настала несподівано цього року. Так, ще тиждень тому можна було ходити в босоніжках і туфлях з відкритими п’ятами, а тепер уже пора вибирати модні черевики та ботильйони, щоб не замерзнути в + 10—15 °C. Список найактуальнішого взуття цієї осені очолюють грубі черевики на шнурівці, які легко поєднувати з будь-яким гардеробом. Слідом за ними йде взуття на високій платформі, черевики-челсі, ботильйони-шкарпетки та пари в ковбойському стилі. Vogue.ua зібрав гід найстильнішими черевиками й ботильйонами сезону осінь-зима 2022/2023.

imageCeline
Грубі черевики на шнурівці

Грубі черевики в армійському стилі давно стали базовим елементом повсякденного гардероба. Влітку й навесні модниці носять їх з квітчастими сукнями, а восени й узимку створюють цікаві багатошарові образи, нанизуючи речі поверх одна одної. Цього сезону грубі черевики на шнурівці займають одну з провідних позицій у колекціях дизайнерів. Найактуальніші пари шукайте в Christian Dior, Elie Saab, Tod's та Chloe.

Christian Dior
Elie Saab
Chloe
Платформа

Чекали ви цього чи ні, але взуття на платформі офіційно повернулося до списку головних трендів цього сезону. У колекціях осінь-зима 2022/2023 платформи були всюди — від нових туфель у стилі Мері Джейн до черевиків та ботильйонів, які додають кілька сантиметрів до зросту. Загляньте в колекцію Valentino — там ви зустрінете чорні ботильйони з широкою платформою та високими підборами. Взуття на пласкому ходу також набуло нового дизайну. Так, Олів’є Рустен запропонував черевики, що облягають гомілки, на ультрависокій платформі.

Valentino
Balmain
Porrs 1961
Черевики-челсі

Пам’ятаєте модні черевики-челсі Bottega Veneta, декоровані різнобарвною масивною підошвою, які носили всі головні streetstyle-інфлюенсери? Цієї осені бренди не припиняють експериментувати з цими практичними осінніми черевиками. Так, у Salvatore Ferragamo ви знайдете черевики-челсі на змійці, у Ferrari — масивні моделі з яскравими закаблуками, а в Jil Sander — класичні черевики з металевими носками й невеликими підборами, які стануть ідеальною парою брючним або спідничним костюмам.

Salvatore Ferragamo
Ferrari
Jil Sander
Вестерн-шик

Не поспішайте відкладати ковбойські черевики на далекі полиці вбиральні, адже вестерн-шик цієї осені знову з’являється на модних радарах. Дизайнери пропонують вибирати козаки, поєднуючи їх із total-денімом, шкіряними штанами, зухвалими мініспідницями, невагомими сукнями та затишним трикотажем. Chloe запропонували коричневі cowboy boots, Chanel показали класичні чорні пари до колін, а Annakiki зробили ставку на металізовані козаки, натхнені американським стилем.

Chloe
Chanel
Annakiki
Ботильйони-шкарпетки

Тренд на взуття з м’якими халявами, які щільно облягають ноги, цього сезону знову на піку популярності. До того ж це стосується як ботфортів-панчіх, так і ботильйонів, які, на відміну від перших, можна носити вже зараз. Цієї осені дизайнери надали особливої уваги елегантності, пропонуючи вибирати так звані ботильйони-шкарпетки, що повторюють форму щиколоток і литок. Genny показали лаковані пари у відтінку червоного вина, Emporio Armani використовували зухвалий чорний вініл, а No.21 – скомбінували відразу кілька фактур.

Genny
No.21
Emporio Armani

Популярное на VOGUE