Де купувати українські бренди в Чернівцях: концепт-стор "ТВОЇ"

Буковина один із найсамобутніших регіонів України, відомий такими перлинами як Чернівецький національний університет чи Хотинська фортеця. Свій внесок цей край робить і в розвиток української модної індустрії з одного боку, тут розташоване серце весільної галузі країни, а з іншого у Чернівцях люблять та активно підтримують українських дизайнерів. Місцем тяжіння локальних модниць є мультибрендовий концепт-стор "ТВОЇ", де представлені найвідоміші українські бренди GUNIA Project, the COAT, GUZEMA Fine Jewelry та багато інших. Розповідаємо про нього більше.

Початок

Буковина — мультикультурний регіон зі своїми давніми традиціями та мальовничою природою — по схилах гір тут розкидані старовинні міста та затишні села, а від краєвидів захоплює дух. Також важливо пам'ятати, що це прикордоння: до великого румунського міста доїхати легше, ніж до Києва. Ці всі особливості вплинули і на розвиток місцевого ритейлу — трошки хаотичного й імпортоорієнтованого. "Я пам'ятаю свої студентські роки, коли була змушена разом із подругами подорожувати у різні міста нашої країни у пошуках класних українських дизайнерів — купити їх у Чернівцях було просто неможливо, — згадує Дар'я Кузміна, засновниця простору українських брендів "ТВОЇ". — Саме так почалося моє більш тісне знайомство з українською модою, яку мені захотілося популяризувати і в рідному місті. Я відчувала, що цей внутрішній запит росте не тільки в мене. Поки збиралася з думками й оцінювала всі ризики, почалася велика війна. Стало зрозуміло, що чекати вже нема куди".

У 2022 році "ТВОЇ" відкрили свої двері в самому серці міста — на сусідній вулиці з простором розташована будівля Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, де зараз розмістився Чернівецький Національний Університет, а з вікон видно історичну будівлю драматичного театру. Назва мультибренду говорить сама за себе.

Найкращі з найкращих

"Я пишаюся селекцією в "ТВОЇ", яка ексклюзивно представлена в нашому регіоні. В одному просторі нам вдалося зібрати найкращі українські бренди, які обожнюють не тільки всередині країни, а й у всьому світі. The COAT by Katya Silchenko, Gunia Project, Ruslan Baginskiy, Guzema Fine Jewerly, Etnodim, Ksenia Schnaider, A.M.G. Tsvite Teren, JUL — можна знайти у нас", — перелічує Дар'я бренди, які вдалося об'єднати в одному просторі. Важливо, що кожен із цих дизайнерів має власний впізнаваний почерк — шанувальниці деніму завжди зможуть знайти щось у новій колекції Ксенії Шнайдер, поруч можна приміряти капелюх RB, як у самої Мадонни, чи обрати нову вишиванку до свята.

Дар'я Кузміна

Великою популярністю в мультибренді користуються і вироби GUNIA Project, адже для буковинців домівка має сакральне значення. "Я щаслива, що наші клієнти, які в будь-який момент можуть поїхати за кордон і обрати собі найкраще від світових марок, вертаються у "ТВОЇ" і вибирають українське саме через якість та унікальність продукту, а не тільки через патріотизм", — додає підприємниця.

Новий сезон

До нового сезону команда "ТВОЇ" підготувалася завчасно, аби клієнти могли знайти для себе все, що потрібно на осінь, — від верхнього одягу до аксесуарів. "Коли команда наших баєрів робить замовлення, ми орієнтуємося не просто на сезонні тенденції чи ім'я бренду — нам важлива комплементарність речей між собою. Ми створюємо та пропонуємо повноцінні образи, демонструємо актуальні стилізації вже звичних речей на кшталт сірого светру з кашеміру чи білої сорочки, підказуємо, чим доповнити вже наявний гардероб, адже знаємо історію покупок кожної нашої гості та її вподобання", — розповідає Дар'я Кузміна деталі роботи.

Поки мешканці Чернівців знайомляться з новими осінніми колекціями, обираючи чуттєву жіночність the COAT з присмаком бургунді чи стриману елегантність A.M.G., Кузміна та команда "ТВОЇ" вже знають, якою буде наступна весна: "Ми тільки повернулися з Києва, де відвідали найголовніші покази у межах Ukrainian Fashion Week. Повернення Тижня моди — це надважлива подія, ковток свіжого повітря та сигнал усій fashion-спільноті, що українська мода впевнено йде уперед".

Дар'я Кузміна, засновниця простору українських брендів "ТВОЇ"

Щасливі разом

Чернівці — це невелике, але атмосферне місто, де на кожній вулиці історія зустрічається із сучасністю, де всі одне одного знають, а такі простори, як "ТВОЇ", стають справжнім центром тяжіння. "Нам дуже важливо не тільки займатися бізнесом, а й розвивати нашу спільноту, об'єднувати людей, які люблять моду та цікавляться культурою. Саме тому ми проводимо різноманітні події, влаштовуємо майстер-класи та зустрічі з дизайнерами, створюємо середовище для обміну ідеями та натхнення", — розповідають у "ТВОЇ".

Сьогодні, коли кожного дня не знаєш, що очікувати від новин, таке живе спілкування по-справжньому цінне. Наприклад, у серпні до мультибренду завітали відомі українські дизайнерки — Валерія Гузема та Катерина Сільченко, — вони змогли познайомитися зі своїми місцевими шанувальницями, приміряти нові колекції та обмінятися думками про стан та майбутнє української fashion-індустрії. "Також цього сезону нам вдалося запросити на покази у межах UFW наших постійних клієнтів — це також допомагає у побудові цього комьюніті однодумців", — додає Дар'я та обіцяє ще більше цікавих зустрічей для спільноти "ТВОЇ".

Далі – більше

У "ТВОЇ" бачать великий потенціал для розвитку проєкту в різних напрямках. По-перше, команда баєрів планує розширення асортименту, співпрацюючи з новими брендами та дизайнерами. По-друге, акцент на онлайн-продажах, що дозволить охопити ширшу аудиторію як в Україні, так і за її межами. Окрім цього, експансія у інші регіони України. "Стежте за новинами — і чекаємо в гості у Чернівцях", — інтригують у "ТВОЇ".

Популярне на VOGUE