Як захистити шкіру при нанесенні гель-лаку в салоні

Український вчений Олександр Коляда поділивсядослідженням, яке вивчає можливий звʼязок між ризиком розвитку раку та лампами для манікюру.

Він попереджає, що сушінням лаку в УФ-лампі краще не зловживати, а ми наводимо поради, які допоможуть мінімізувати ризики під час нанесення гель-лаку.

Захищайтеся від ультрафіолету

Манікюрні лампи, що використовують, аби допомогти лаку полімеризуватися на нігтях, випромінюють промені UVA. Ті самі, що роблять небезпечним перебування в соляріях та довге перебування на сонці. Тому від випромінювання потрібно захищатися.

Сінді Керберова, beauty-директорка чеського VOGUE, у салоні використовує рукавички, які захищають від ультрафіолету.

Такий же прийом застосовує Кайлі Дженнер.

Ось приклад рукавичок, які доступні в продажу онлайн.

UV Fingerless Sun Gloves UPF 50+ Ouray, COOLIBAR

Також ефективним буде застосування протисонцевого засобу.

Будьте лагідні до кутикул

У переліку порад, що дає Американська асоціація дерматологів щодо гелевого манікюру, є така: "Не дозволяйте майстрові відсувати чи обрізати кутикулу, оскільки це може призвести до запалення чи інфекції".

Про різницю між обрізним та необрізним (європейським) манікюром ми детально пояснювали тут. Втім, не так багато людей готові відмовитися від звичної рутини з обрізним (чи то "класичним") манікюром.

В українській манікюрній традиції кутикулу видаляють з релігійною відданістю. За умови, що майстер професійний, а інструменти простерилізовані, обрізний манікюр є безпечним. Втім, що дійсно небезпечно, — це нанесення гель лаку "під кутикулу", коли утворюється надлишковий тиск на основу нігтя, а вся його натуральна поверхня вкрита шаром гель лаку.

Зрештою це має накопичувальний ефект: послаблює нігті, робить їх тонкими та слабкими.

Робіть перерву з покриттями

Навіть майстри салонів краси, чиї статки напряму залежать від кількості клієнтів, що звертаються по гель-лак, радять робити перерви між носінням гель лаку: чергувати його з лікувальним покриттям або просто з "голою" пластиною.

Максимально дозволений термін носіння гель-лаку — 2-3 тижні; відтак його потрібно повністю зняти або замінити.

Не робіть гель-лак, якщо у вас тонкі нігті

Люди з тонкою нігтьовою пластиною відчувають дискомфорт при обробці нігтів перед і під час манікюру з застосуванням гель-лаку. Їм варто звести до мінімуму гелеві покриття, а при найменшому відчутті тепла при сушінні в лампі — одразу виймати пальці з неї, інакше можна отримати опік. До того ж, тонкі нігті більш вразливі до шкідливої дії ультрафіолету.

Не намагайтеся зняти гель-лак самотужки

Замочування в ацетоні шкодить нігтям, а механічне здирання покриття — травмує та робить вразливими.

Популярне на VOGUE