Щовихідних vogue.ua пропонує ідеї смачних і простих сніданків від українських шеф-кухарів і ресторанів. Цього разу готуємо улюблену багатьма страву дитинства — тонкі млинці з кисломолочним сиром. Рецептом поділилася шеф-кондитерка Євгенія Яницька.
Інгредієнти
Для 10 млинчиків:
3 яйця;
2 г солі;
70 г цукру;
500 мл молока (окріп);
200 г борошна;
60 мл рослинної олії;
4 г соди (погасити оцтом).
Для начинки:
400 г кисломолочного сиру;
80 г гречаного меду;
Ваніль за смаком.
Для соусу:
300 г свіжомороженої вишні без кісточок;
12 г крохмалю;
9 ст. л. води.
Приготування
Млинці:
- Змішайте всі сухі інгредієнти.
- Доведіть до кипіння молоко і поступово додайте його в суху суміш, швидко помішуючи.
- Потім повільно додайте збиті яйця. Наприкінці — олію.
- Змішайте все до однорідної маси.
- На пательні підсмажте млинці.
Начинка:
- Для начинки з допомогою блендера змішайте сир з ваніллю і гречаним медом.
Соус:
- Для соусу змішайте свіжоморожену вишню без кісточок з цукром.
- Отриману суміш доведіть до кипіння і тонкою цівкою введіть змішаний з водою крохмаль, постійно помішуючи. Коли вишня почне блищати і сік загусне, зніміть соус з вогню.
Подача:
- Для подачі загорніть сирну начинку в млинець і полийте його вишневим соусом.