Ізюм, we love you: 5 святкових страв з родзинками

LIFE
13 сентября 2022

Якщо і був останніми днями десерт, яким ми марили, то це Ізюм. І здається, нам є що святкувати. Тож згадуємо святкові страви, де без родзинок не обійшлося. Слава Ізюму, слава ЗСУ!

imageФото: Офіційний телеграм-канал Служби безпеки України

Ізюм ("родзинки") – корисний для здоров’я. Він містить калій і магній, два основні елементи, які любить серце. Після прочитання цього матеріалу задонатьте на ЗСУ.

Львівський сирник

Рецепт львівського сирника – від "Світу кави".

Складники:

Приготування

Яйця й жовтки збити з цукром, додати вершкового масла та добре збити знову. До маси, що утворилася, додати всі інгредієнти й збити до однорідності.

Сир перемолоти блендером, щоб не було крупинок. Влити в нього яєчну масу, додати родзинки й ніжно вимішати до однорідної консистенції. Взяти форму діаметром 25 см, застелити пергаментом і вилити сирну масу. Випікати в духовці 50 хв — 1 годину за температури 170—180 °C.

Після того, як сирник охолоне, треба дати йому відстоятися кілька годин, щоб текстура стала максимально однорідною. Потім полити розтопленим шоколадом. Подавати з кавою, чаєм чи какао.

Англійський кекс

Англійці готують цю страву на Різдво. Але коли є привід, то можна порушити традицію.

Фото: Getty

Інгредієнти:

Приготування:

Запечена вівсянка "Морквяний торт"

Інгредієнти:

Приготування:

Порада:

Якщо не маєте моркви, використовуйте замість неї невелике яблуко. Імбир, корицю, мускатний горіх або спеції можна замінити ½ або 1 столовою ложкою пряного чаю.

Простий гарбузовий пиріг

Швидкий рецепт італійських бабусь.

Приготування

Гарбуз збити в блендері в пюре. Родзинки промити, насухо витерти й присипати борошном. У мисці збити яйця й цукор, додати лікер, олію, цедру і сік лимона, посолити, влити гарбузове пюре. Перемішати. Акуратно додати борошно й розпушувач, родзинки, замісити тісто. Різні сорти гарбуза дуже відрізняються за соковитістю, тож якщо тісто здається рідкуватим, можна додати борошна. Випікати в кексовій або круглій формі за 180 °C 60 хвилин.

Глінтвейн з родзинками

Чашка глінтвейну може зігріти в холоди.

Інгредієнти:

Приготування:

Чай залити 250 мл окропу, дати настоятися кілька хвилин, процідити й додати в гарячий напій спеції, родзинки, імбир і нарізаний кружальцями апельсин зі шкіркою. Змішати чай з вином і підігріти на повільному вогні, не доводити до кипіння. Найкраще підійдуть чорний або фруктовий чай. Можна замінити вино вишневим соком — вийде безалкогольний глінтвейн для друзів за кермом. Або напій kids friendly.

Популярное на VOGUE