Британський Vogue присвятив нову обкладинку королеві Єлизаветі II

LIFE
14 октября 2022

13 жовтня редакція британського Vogue представила обкладинку нового номера, присвяченого королеві Єлизаветі II. Вона має глибокий темно-фіолетовий відтінок, який ще називають royal purple, і містить лише роки життя Її Величності. Жодної світлини, жодного зайвого виносу чи підпису.

image

Випускати чисті обкладинки після смерті монархів – традиція журналу. За період 106-річної історії британського Vogue вони так само вшанували смерть короля Георга V у 1936 році та короля Георга VI у 1952 році. Змінювалося лише написання самого логотипа Vogue.

British Vogue, 1936

"З давніх часів цей відтінок асоціювався з королівською владою, тому що натуральний фіолетовий барвник історично був одним з найдорожчих. У XVI столітті Єлизавета I заборонила всім, крім неї, у найближчому колі носити фіолетовий колір. Єлизавета II також вибрала мантію з фіолетового оксамиту для своєї коронації в 1952 році. Її довжина тоді становила рекордні 22 метри", – розказують у British Vogue про зв’язок цього кольору й королівської родини.

Сам номер також присвячений Її Величності та королівській родині. Редакція вивчає зв’язок між поколіннями й розповідає про жінок, приклад яких став визначальним для юної Єлизавети, коли вона зійшла на престол. Також враженнями про роботу з королевою діляться представники світу моди, культури й політики, а Колін Гарріс, прессекретар, пише про наближення правління короля Чарльза III.

Популярное на VOGUE