До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сукня з викотом-хомутом – тренд осені, який можна носити просто зараз

Викот-хомут, тренд, що постійно зникає і знову зʼявляється, – це драповане декорування, що утворює невеликі складки в зоні декольте. Покази сезону осінь-зима 2022/2023 додали його до переліку тих елементів гардероба, які можна носити просто зараз. Vogue.ua зібрав найкращі сукні з викотом-хомутом, що варто додати до власного гардероба вже цього серпня.

Acne Studios

Нещодавно співачка Розалія вибрала бузкову сукню Acne Studios з викотом-хомутом для своєї появи на вечірньому шоу Джиммі Феллона. Бренд Alberta Ferretti же зробив ставку на розкішніші матеріали – їхня вечірня сукня поєднувала в собі темний сірий колір, квітчасті мотиви й, звісно ж, ефектний викот.

Реклама
Alberta Feretti

Викот-хомут – не новина для світу моди. Під час створення нової колекції Dior у 2020 році Марія Грація К’юрі надихалася образами зі Стародавньої Греції й додала подібну деталь до власних виробів. Це декорування тісно пов’язане з архітектурними складками, якими були одержимі дизайнери, як-от Мадлен Віонне: у 1930-х французька дизайнерка створювала легкі сукні з обʼємними складками трохи нижче від ключиць.

Vogue US, 1930 рік

Нову хвилю популярності викот-хомут дістав у 2000-ні. Бейонсе була однією з артисток, що перенесли його на зламі тисячоліть, вибираючи яскраві топи та сукні. Так, Bronx and Banco цитують моду того часу та представляють блискучу сукню зі шлейками-ланцюжками, а Blumarine поглиблюють декольте до висоти пупка. Khaite по-своєму обігрують цю тенденцію: їхня сукня декорована складками, що простягаються взавдовжки торса.

Bronx and Banco
Blumarine
Khaite

Текст: Nuria Luis

За матеріалами vogue.es.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.