КУПИТИ КВИТКИ

Штани, які замінять джинси: тренд сезону осінь-зима 2024/2025

Вельветові штани завжди викликають у нас асоціації з 1970-ми роками, або ж з образом Міли Куніс у серіалі "Шоу 70-х". Однак, цього року вельвет повернувся на модні подіуми у новій інтерпретації, з акцентом на сучасніші, більш витончені форми. Замість широких, розкльошених брюк, основна тенденція полягає у виборі мішкуватого фасону, який нагадує актуальні денім-силуети.

Емілі Ратаковскі
Емілі Ратаковскі

Реклама.

Повернення вельвету у високу моду підтвердили The Row у своїй колекції весна-літо 2024. Вони представили мішкуваті штани в насичених відтінках помаранчевого і червоного, які елегантно збиралися на щиколотках. Miu Miu також зробили великий внесок у повернення цього тренду, представивши пальта, мініспідниці та бейсболки у відтінках бісквітного коричневого. Не дивно, що інші бренди швидко підхопили цю тенденцію: Me + Em, Cos, Free People та Arket також включили вельветові штани у свої колекції осінь-зима 2024/2025.

The Row весна-літо 2024
The Row весна-літо 2024

Справді, слово "вельвет" часто нагадує нам про 1970-ті: руді кльоші, лава-лампи та хендмейд топи з візерунком тай-дай. Проте цей матеріал має своє коріння і в мінімалізмі 1990-х. Керолін Бессетт-Кеннеді була прихильницею вельветових штанів карамельного кольору, які вона часто поєднувала з чорними гольфами та шкіряними лоферами. Вельветові штани любила й Джейн Біркін, яка допомогла створити міф про вічний стиль "французької дівчини".

Дакота Джонсон
Дакота Джонсон

Сучасні дизайнери роблять численні натяки на стиль 1970-х, особливо Чемена Камалі у Chloé, але будь-які архівні референси виглядають значно м’якше через призму 2024 року. Тому, хоча коричневі відтінки та повертаються у моду, а засоби для догляду за замшею стають необхідністю, ніхто не подумає, що ви збираєтесь на концерт Abba. Найкращий спосіб носити вельветові штани цього сезону — це просто замінити ними ваші звичні мішкуваті джинси. Вони чудово поєднуються з базовими речами, наприклад, oversize-футболками, як у The Row. Скажімо, Дакота Джонсон поєднує коричневі вельветові штани з білою футболкою, червоним светром, накинутим на плечі, бейсболкою та кросівками adidas.

Якщо вас зацікавили вельветові штани та ви думаєте, які обрати, нижче ви знайдете добірку найкращих варіантів: від широких штанів Free People до штанів глибокого зеленого відтінку від Arket.

ARKET
ARKET
COS
COS
LEVI’S
LEVI’S
THE ROW
THE ROW
ARKET
ARKET
ISABEL MARANT
ISABEL MARANT
LA LIGNE
LA LIGNE
ME + EM
ME + EM
SESSUN
SESSUN
MANGO
MANGO
FREE PEOPLE
FREE PEOPLE
PRADA
PRADA
ARKET
ARKET
MASSIMO DUTTI
MASSIMO DUTTI
LEVI’S
LEVI’S
MIU MIU
MIU MIU

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.