До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Made in Ukraine: модні образи до Дня Незалежності України

24 серпня Україна святкує 31-у річницю Незалежності України. З цього приводу багато українських брендів випустили патріотичні капсульні колекції, які наповнені любов’ю до Батьківщини. Вишиті традиційні сорочки, лляні сукні з квітковими мотивами та рядками віршів відомих українських поетес, одяг у жовто-блакитних кольорах та затишний трикотаж з традиційними українськими відзерунками. Vogue.ua зібрав 5 патріотичних колекцій українських брендів до Дня Незалежності України.

OMELIA

"ЕТНО" — новий дроп редизайн-сорочок OMELIA, на який дизайнера Костянтина Омелю надихнула поїздка до Карпат, де українські жінки досі виконують вишивки на сорочках, як і сотні років тому. У новому дропі дизайнер показує традиційну українську вишивку у новому переосмисленому вигляді: використовує кристали і стеклярус срібного, золотого і червоного кольорів замість звичайних ниток та створює із них справжні вишиті полотна. Уся вишивка виконується вручну, кількість камінців на деяких з них сягає 800 штук. Головним елементом дропу є сорочка з вишитими пташками, які дивляться одна на одну. Птахи — це символи Божественного світу, кохання та весни. Усі сорочки у дропі є елементом унісекс гардеробу.

Реклама
OMELIA
OMELIA
OMELIA
Etnodim

Знайти традиційну вишиту сорочку чи сукню можна в колекції українського бренду Etnodim, який нещодавно спільно з фотографом Степаном Лісовським презентував проєкт-роздум "Вдосвіта" про важливість рефлексії в ці непрості часи. В колекція Etnodim увійшли різноманітні вишиванки, які можна носити щодня в повсякденному гардеробі. Придивіться до лляної блузи з рослинним орнаментом Obriy, яка добре пасуватиме до синіх джинсів або до жовтої вишитої сукні прямого силуету, яка є самодостатнім елементом образу та не вимагає додаткових прикрас.

Etnodim
Etnodim
Etnodim
LITKOVSKA

Нова колекція LITKOVSKA натхненна українцями і тим, як вони витончено і мужньо справляються з неймовірними жахами війни. Так, захоплення духом і силою цих людей та культурою, яка їх виховала, стало головним лейтмотивом усієї колекції, яка поєднала традиційну українську вишивку, оммаж військової форми та фірмові силуети LITKOVSKA. Дизайнер Лілія Літковська створила колекцію елегантних мінімалістичних виробів з акцентом на деталізованому декорі. У своїй переважно монохромній палітрі колекція підкреслена автентичними українськими вишивками та дуетом деніму та жовтого, що нагадує кольори українського прапора.

Litkovska
Litkovska
Litkovska
O.TAJE

Український бренд трикотажу O.TAJE просто не міг лишитись осторонь найголовнішого свята нашого сьогодення – Дня Незалежності України. Так була створена тематична, прониклива та промовиста капсула одягу "This is our home". Вона увібрала в себе всю любов та гордість, яку українці відчувають до свого дому – нашої України. Однією з найсакральніших, а також найвідоміших світові, є наша традиція вишивки. Вона була і лишається не тільки прикрасою, а й оберегом. Саме тому вбрання з нової капсули не могло залишитись без елементів, виконаних декоративним в'язанням, що повторює візерунки вишиванки. До лімітованої колекції увійшли базові предмети гардеробу із затишного трикотажу: елегантна сукня прямого крою з поміркованими розрізами по боках, джемпер-поло з українськими національними візерунками на комірі та манжетах, штани вільного крою та завужена донизу спідниця з розрізом на подолі.

O.TAJE
O.TAJE
O.TAJE
Kohana

Ручна вишивка, естетика української культури і природи, гострі переживання українського сьогодення і рядки із віршів – саме в цьому дебютна колекція українського бренду "Кохана". Свій перший дроп дизайнери присвятили нашій Батьківщині та випустили його саме сьогодні, у День Незалежності України. Для дебютної колекції були використали сукні українського бренду By Mom, які стали ідеальним полотном для створення вишивок. Так, на вишиванках бренду розмістилися рядки віршів відомих українських поетес, серед яких Ліна Костенко, Леся Українка, Олена Теліга. Дизайнери впевнені, що не варто чекати особливого моменту, щоб надягти гарну сукню. Життя сповнене особливих моментів, які варто відзначити, святкувати й помічати.

Kohana
Kohana
Kohana

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.