До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кольорові легінси: яскравий тренд 1980-х несподівано повертається

Хоча широкі штани, здається, здобули перемогу над вузькими моделями, прийдешнього сезону легінси доводять, що саме облягаючі варіанти все ще неперевершені. Усе пов’язано: співпраця між Рафом Сімонсом і Нью-Йоркським балетом означала, що колекція весна-літо 2023 року його однойменного бренду так чи інакше буде натхнена цією дисципліною. Бельгійський дизайнер зробив кольорові легінси ключовим предметом, на тлі якого будує образи. Поєднання довгого жилета, прозорого топа та легінсів — це стилізація, яка повторюється в різних відтінках. Отже, Сімонс розглядає їх як нейтральну базу, яку можна застосовувати до будь-якого стилю: від приталених ансамблів зі спідницями до піджаків і футболок для більш невимушеного образу.

Raf Simons, весна-літо 2023

Коли кілька місяців тому ми побачили Галу Гонсалес на показі Loewe, усі звернули увагу на її вірусні босоніжки на рожевих підборах. Зовнішній вигляд бізнесвумен продовжує знаходити свій відгук, особливо якщо взяти до уваги ефектні легінси, які вона вибрала. Це вказує на певне почуття ностальгії: цей одяг нагадує спортивний образ 1980-х, наприклад, той, який носила Джеймі Лі Кертіс у фільмі "Ідеально" (1985). Насправді ці легінси були всюдисущими упродовж десятиліття: їх завжди носили в яскравих кольорах як доказ того, що дівчата, як співала Сінді Лопер, теж хочуть розважатися.

Реклама
Джеймі Лі Кертіс у фільмі "Ідеально"

Судячи з останніх Тижнів моди, настав час рятувати ці кольорові легінси з маминого гардеробу. У своїй чоловічій колекції Loewe був не єдиним брендом, який запропонував їх у яскравому помаранчевому кольорі. Найбільш пуристичною пропозицією є варіант від Junya Watanabe: японський дизайнер презентував блузу-жакет деконструйованого крою із підплічниками захисника в поєднанні з вузьким одягом. Помаранчевий — це лише один із кольорів, запропонованих для легінсів. Відтінки фуксія або зелений лайм ще більше контрастують із нейтральними тонами дизайну, який вони супроводжують.

Loewe, весна-літо 2023
Junya Watanabe, весна-літо 2023

Ще одна альтернатива — повернення легінсів укороченого крою з 2000-х років. Тоді як Tory Buтrch використовують свої моделі жовтих і коричневих відтінків для більш естетичного вигляду у стилі 1950-х років, Dsquared2 роблять вибір у бік мультикольорових образів. Стилістичний хаос – це мантра, коли справа доходить до поєднання одягу з рюшами поверх трикотажу та легінсів. Грайливі 1980-ті повернулися, і саме час для експериментів.

Tory Burch, весна-літо 2023
Dsquared2, весна-літо 2023

Текст: Nuria Luis

За матеріалами vogue.es.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.