До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні вінтажні тенденції сезону

Причин купувати вінтажний одяг є чимало. Можливо, він пасує вам настільки добре, що ви вже не зважаєте на цінник чи вік речі. Або ви знаєте, що цей предмет коштовний, і його купівля — справжня інвестиція. В будь-якому випадку дизайнерський вінтажний одяг перебуває на піку популярності, а певні речі мають більше соціального статусу, ніж інші.

Реклама

Є люди, які невпинно полюють на архівний одяг Maison Margiela, Comme Des Garçons, Junya Watanabe та Issey Miyake. Є й ті, хто постійно шукає та скуповує вінтажний одяг Prada та Miu Miu. Для інших захоплення вінтажем виправдовується виключно власними вподобаннями та смаками. Незалежно від категорії, до якої належите ви, покупки архівних дизайнерських речей це форма мистецтва та окремий вид спорту, якщо мова йде про трендові речі. Аби розібратися у поточних та майбутніх вінтажних тенденціях, Vogue звернувся до Арі Кіко та Клер Ферри.

Клер Ферра, IRVRSBL Vintage

@shopirvrsbl
@shopirvrsbl

Вироби яких брендів та дизайнерів нині найпопулярніші серед покупців вінтажу?

Наші клієнти люблять Chloé, тому я постійно шукаю вироби цього бренду ер Фібі Файло та Стелли Маккартні. Сумка Chloé Paddington — один з наших найпопулярніших предметів, я завжди шукаю їх у різних кольорах. Вінтажні Blumarine та Miu Miu також доволі популярні серед наших клієнтів.

Які силуети, предмети одягу та аксесуари матимуть найбільший попит наступного сезону?

Слід звернути увагу на сумки великого розміру та речі без логотипа. Сумка Yves Saint Laurent Mombasa не втратить свою популярність, однак інші сумки бренду з тієї ж епохи, як Saint Tropez and La Boheme, також будуть у тренді. Я думаю, що сумка Chloé Silverado також стане популярною альтернативою Paddington. Що стосується силуетів, у нас було багато запитів на речі, які підкреслюють талію та прості шкіряні мотокуртки. Щодо одягу мій прогноз: це речі авторства Ріккардо Тіші для Givenchy.

Як не втратити власну індивідуальність, купуючи трендовий вінтажний одяг та аксесуари?

Я повністю виступаю за те, щоб носити вінтажний одяг з голови до ніг — так ви не лиш продемонструєте власний смак, а й збережете навколишнє середовище. Як і будь-які тенденції, вінтажні тренди теж проходять, тому обирайте речі, які відповідають вашій фігурі та особистому стилю, а не ті, що є просто популярним.

Арі Кіко, Kiko Vintage

@kiko.vintage
@kiko.vintage

Вироби яких брендів та дизайнерів нині найпопулярніші серед покупців вінтажу?

Я помітила відмову клієнтів від логоманії та монограм на користь крою та силуетів. Саме тому останнім часом я збираю речі Miu Miu з 2008-2012 років та одяг Céline епохи Фібі Файло.

Які силуети, предмети одягу та аксесуари матимуть найбільший попит наступного сезону?

Щодо силуетів, то я не помітила драматичного відходу від крихітних топів та об'ємного низу, але я схвильована поверненням спідниць-кульок. Мідіспідниці, мініспідниці та топи без рукавів — це моя головна рекомендація.

Як не втратити власну індивідуальність, купуючи трендовий вінтажний одяг та аксесуари?

Я намагаюся з усіх сил ігнорувати більшу частину тенденцій і замість того я просто одягаюся інстинктивно. Якщо я відчуваю себе круто та впевнено, коли я щось надягаю, я впевнена, що я або хтось інший захочу зберегти цю річ, якщо не назавжди, то принаймні на досить довго. Звичайно, на наш смак впливають тенденції, але саме ваша початкова реакція, яку ви маєте на той чи інший предмет, зазвичай є правильною. Довіряйте собі!

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.