КУПИТИ КВИТКИ

Тиждень моди в Мілані: 5 головних трендів сезону весна-літо 2025

Versace

Тиждень моди в Мілані добіг кінця — і настала черга підбивати модні підсумки. Легкість і солодкість пронизували майже всі колекції з легкими тканинами, як-от шифон, мереживо та прозора органза, а колірна палітра охоплювала пастельні, нейтральні та брудно-білі відтінки, які пофарбували кокетливі сукні. З іншого боку, яскраві спідниці зіграли головну роль у поєднанні з більш повсякденними сорочками поло. Vogue.ua зібрав 5 головних трендів на Тижні моди в Мілані.

Пастельні кольори

Фісташковий зелений, гіпсово-рожевий, жовтий лімончелло: палітра кольорів у більшості колекцій, представлених на Тижні моди в Мілані, була м’якою, солодкою і, безперечно, готовою до літа. Часто в напівпрозорому шифоні, атласі або найтоншому шовку ці кольори використовувалися як окремо, так і разом, щоб створити вишуканий ефект.

Реклама.

Philosophy di Lorenzo Serafini
Philosophy di Lorenzo Serafini

Fendi
Fendi

Ferragamo
Ferragamo

Квіткові мотиви

Florals? For Spring? Groundbreaking. Проте прийдешнього сезону квіти виглядатимуть ще більше привабливо. Незалежно від того, чи це принти троянд, як у Marni, чи 3D-моделі, як у колекції Bottega Veneta, квіти далекі від класики наступного року.

Versace
Versace

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Marni
Marni

Бурхливі 1920-ті

Повсюдність естетики Y2K і стилю бохо відійдуть на другий план, адже в сезоні весна-літо 2025 саме бурхливі 1920-ті роки вплинули на деякі дизайнерські колекції. Це була не безумовна данина декадентській епосі, а радше тонкий натяк на сукні, які жінки носили в той час. Вільні силуети із заниженою талією, торочки та багато бісеру знайшли своє місце в колекціях Jil Sander, Fendi та GCDS.

Fendi
Fendi

Jil Sander
Jil Sander

GCDS
GCDS

Сорочка поло + спідниця

Одне поєднання, яке часто повторювалося, — це мідіспідниця із трикотажною сорочкою поло. Така вишукана комбінація стане надійним і шикарним офісним одягом, як підтверджують No.21, Versace i Prada.

Prada
Prada

No.21
No.21

Versace
Versace

Анімалістичні принти

Дизайнери впевнені, що прийдешнього сезону тваринні принти стануть нейтральною основою гардероба. Леопардовий принт прикрашав пальта та взуття, зміїний же був майже скрізь. Це одна з тих нескінченних тенденцій, які бумерангами повертаються щороку, — розумна інвестиція.

Roberto Cavalli
Roberto Cavalli

Jil Sander
Jil Sander

Prada
Prada

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.