До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 запитань, які потрібно поставити собі перед тим, як купувати вінтаж

Вінтаж — сегмент, до якого ми звертаємося, коли хочемо придбати єдиний у своєму роді одяг, адже у світі швидких та масових тенденцій цей шматочок автентичності та унікальності справді приносить радість. А також усвідомлення того, що ви підтримуєте сталий та екологічний підхід, що в епоху швидкої моди має важливе значення. Однак, існує безліч недоліків і проблем, пов’язаних з шопінгом вінтажного одягу. Оскільки ми поспішаємо купувати вінтаж за будь-якої нагоди, може бути легко в кінцевому підсумку регулярно поповнювати шафу одягом, який ми ніколи не одягнемо, швидко розлюбимо або просто викинемо. Саме тому, перед тим як купувати стару річ, варто поставити собі декілька простих запитань, які дозволять вам свідомо підходити до вибору вінтажного одягу.

"Чи це швидкоплинний тренд?"

Реклама

Це запитання слід собі ставити під час будь-якого шопінгу, але особливо коли справа доходить до вінтажу. Боротьба з бажанням купувати однотрендові речі може бути значною частиною ощадливості й усвідомленості. Одягти один раз і викинути стару річ, яку ви купили заради певного образу, який ви одягнете один раз, так само легко, як і річ з мас-маркету. Принадність осмисленої, свідомої покупки полягає в тому, що ви можете знайти справді особливі та унікальні предмети, які прослужать вам усе життя, тож використовуйте можливість полювати на них, навіть якщо для цього доведеться шукати деякий час.

"Ця річ підходить мені за розміром?"

Якщо ви знайшли щось розкішне, але воно вам не підходить — поділ, що тягнеться від землі, пояс, що обтягує вашу талію, ліф, що забагато демонструє, — не купувати брати цю річ. Або знайдіть хорошого кравця, який зможе вправно адаптувати одяг відповідно до ваших потреб.

"Який стан тканини, швів і подолу?"

Фото: @emmachamberlain
Фото: @emmachamberlain

Перш ніж надто прив’язатися до якоїсь речі, переконайтеся, що ви її добре та належним чином перевірили. Перевірте на етикетці деталі тканини, щоб ви знали, як вам доведеться за нею доглядати, переконайтеся, що шви та краї добре оброблені, і ретельно огляньте плями, які не зможете вивести та діри, які ви не зможете зашити.

"Це високоякісний, авторитетний бренд?"

До секонд-хендів часто надходять тонни одягу від брендів швидкої моди та інший одяг нижчої якості. Навіть якщо такий вживаний одяг коштує значно дешевше, ніж новий, він все одно довго вам не прослужить. Наберіться трохи терпіння та добре покопайтеся, і ви будете раді, що не витратили свій бюджет на купу речей, коли нарешті знайдете той особливий дизайнерський чи високоякісний виріб, який так довго шукали.

"Чи можу я продати це в комісійному магазині?"

Фото: @emmachamberlain
Фото: @emmachamberlain

Ми обожнюємо хороші комісійні магазини — не лише тому, що там все вже відібрано, перевірено та підібрано на основі якості та дизайну, а й тому, що завдяки їм можна заробити. Ці магазини купуватимуть у вас вінтажний або дизайнерський одяг і продаватимуть його від вашого імені. За те, що вони зароблять від продажу цього одягу, ви повернете відсоток від вартості готівкою або отримаєте кредит у магазині, щоб витратити на інші речі.

"Чи варта ця річ такої ціни?"

Раніше вінтажний одяг можна було придбати зовсім дешево. Однак, за останні пару років ціни різко зросли вгору через привабливість і престиж таких речей. Багато вінтажних магазинів ставлять завищені ціни та виходять за межі середньої цінової категорії. Це не означає, що ці предмети не варті своєї ціни або що ви не повинні їх купувати, — просто розумно знати, що ви можете захотіти витратити набагато більше, ніж планували. З цієї причини перед покупкою старанно подумайте про вартість і переваги того предмета одягу.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.