До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Жінки, які надихали Крістіана Діора

24 жовтня 1957 року не стало легендарного дизайнера Крістіана Діора. Vogue.ua згадує муз, що надихали дизайнера протягом життя.

Марі-Мадлен Жюльєтта Діор

Аристократична, з елегантними манерами і витонченим смаком саме такою уявляв Діор ідеальну жінку. Першою музою дизайнера була його мати Марі-Мадлен Діор, що стала для нього еталоном жіночої краси. У дитячих фантазіях він нерідко уявляв дівчат, що йдуть по вулицях Парижа в таких же вбраннях, які носила Марі-Мадлен. Крістіан міг годинами гуляти з нею по саду, збирати квіти, а потім складати букети. Конвалії, улюблені квіти його матері, маленький Діор вважав своїм талісманом. Пізніше кутюр'є вишивав гілочки конвалій на подолах своїх суконь для фортуни і не розлучався із ними на показах: прикрашав петлиці свого піджака цією ароматною квіткою.Однак Марі-Мадлен не судилося побачити за життя творінь сина 1931 року вона померла від раку. Першу колекцію вечірніх суконь і ароматів Діор присвятив саме їй, Марі-Мадлен Діор.

Сім'я Dior
Митця Брікар

Митця Брікар головна муза Крістіана Діора, яка підкорила його своїм зухвалим образом і не менш сміливим поглядом на життя. "Якщо чоловік хоче відправити тобі квіти, скажи, що ім'я твого флориста Cartier", казала та, що стала для Діора не тільки музою, а й порадницею, а також близькою подругою. Митця, за словами дизайнера, зробила елегантність єдиною метою свого існування, вона багато палила і найкраще в Парижі вміла носити хутро. Брікар була першою жінкою, яка не побоялася одягнути відразу кілька речей з леопардовим забарвленням, і такий total-look їй дійсно личив. Сміливість Митці надихнула Діора на створення колекції з анімалістичними принтами. Зв'язок Брікар і Діора нерідко надихав і сучасних послідовників дизайнера 2012 року парфумер Франсуа Демаші представив пряний, східний аромат Mitzah на честь музи кутюр'є, а за рік до цього Dior створив присвячену їй лінію макіяжу. Головним мотивом колекції, звичайно ж, став леопардовий принт.

Митця Брікар
Марлен Дітріх

Марлен Дітріх і Крістіан Діор познайомилися під час першого показу Christian Dior 1947 року. Акторку вразила елегантність вбрань молодого дизайнера, вона просто закохалася в них. Незабаром німкеня вирішила, що її образ потребує більшої жіночності і поступово залишила брючні костюми, які колись зробили її неповторною. "Співпраці" Марлен і Крістіана здивувався багато хто, адже до цього зірка кінематографу була постійною клієнткою Коко Шанель, головної конкурентки Діора, яка засуджувала його за надто важкі спідниці і тісну талію. З цих пір Дітріх знімалася тільки у вбраннях Dior. Коли Гічкок запропонував їй роль у своєму новому фільмі "Страх сцени", вона поставила йому умову: "Немає Діора, немає Дітріх". Ця фраза акторки стала легендарною, а Гічкок був змушений погодитися на всі її вимоги. Дітріх, як ніхто інший, вміла носити вбрання Dior – вона експериментувала, придумувала нові варіації і образи, сміливо поєднувала верх і низ від різних комплектів і не соромилася виходити в світ у шовкових піжамах.

Марлен Дітріх
Марлен Дітріх у фільмі "Страх сцени"

Читайте також:

Золотой век Голливуда: стиль Авы Гарднер

Реклама

Белая графиня: модная жизнь Моны фон Бисмарк

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.