До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від моделі до успішного девелопера: інтерв'ю з підприємницею Оссі Слеттман (Ossy Slettman)

Promotion

Приклад бізнес-леді Оссі Слеттман (Ossy Slettman) доводить, що ніколи не пізно змінювати своє життя та пробувати щось кардинально нове. Її кар'єра сповнена несподіваних поворотів, завдяки яким сьогодні їй не страшні турбулентності зовнішнього світу. Спочатку вона працювала моделлю, епізодично знімалася в кіно, а паралельно здобувала серйозну економічну освіту. Свій підприємницький дар вона вирішила застосувати у сфері будівництва, обравши для себе водночас складну та цікаву нішу – проєктування розкішних будинків. Її об'єкти сьогодні можна побачити по обидва боки Америки – від Лос-Анджелеса до Маямі, а деякі навіть з'явилися у впливовому індустрійному журналі Hamptons. Ми дізналися у Слеттман, як перебудувати свою кар'єру, що дає сили і що означає бути жінкою в сучасному бізнесі.

Реклама

Оссі Слеттман (Ossy Slettman)
Оссі Слеттман (Ossy Slettman)

Про ділові якості

Віра в себе може багато чого зробити. Тут я маю на увазі не егоїзм, а радше рішучість довести проєкт до кінця і здатність не здаватися, коли стає важко. Також важливі знання, необхідні для правильного початку роботи. Це допоможе зекономити час та гроші. Також дуже важливим є тайм-менеджмент – робіть все вчасно, не залишайте на останній момент і користуйтеся сучасними технологіями, які допомагають на відстані контролювати робочі питання.

Що надихає у бізнесі

У девелоперському бізнесі для мене важлива свобода творчості, щоб реалізувати проєкт на моїх умовах і побачити, як саме моє бачення втілюється в життя. Саме тут можна побачити, як швидкоплинна ідея може отримати масштабне втілення – це надихає рухатися далі. У мене вже є ім'я і довіра клієнтів, тому я можу повністю зосередитись на своєму баченні та відчутті прекрасного. Крім того, останнім часом у сучасних будівельних проєктах все більше уваги ми приділяємо поєднанню архітектурних стандартів з екологічними технологіями, щоб наше будівництво не шкодило планеті. Зараз для мене це один із найцікавіших напрямків роботи.

Про впевненість

Мені пощастило поєднувати зовнішність і розум для досягнення життєвих цілей. Модельний і акторський досвід навчили мене бути впевненою та вірити в себе тепер, коли я працюю в індустрії, де домінують чоловіки. Мені пощастило використати свій досвід, щоб здобути впевненість також і всередині, і це поєднання внутрішньої сили та зовнішнього вигляду надзвичайно допомогло мені досягти успіху. Раджу юним дівчатам-моделям поєднувати професію зі здобуттям освіти. Це допоможе вам у майбутньому, коли ви захочете змінити сферу діяльності або коли просто настане час це зробити.

Про секрет успіху

Я вірю в те, що майбутнє й надалі складатиметься на мою користь, але при цьому продовжую наполегливо працювати. Я завжди дотримуюсь свого слова та працюю над побудовою міцних ділових зв’язків. Правильні цінності та ділова етика є обов’язковими для успіху в будь-якому бізнесі. Також я постійно пам'ятаю, скільки і як важко працювали мої батьки-емігранти, щоб досягти успіху. Вони й прищепили мені любов до архітектури та будівництва. Вони навчили мене горіти своєю справою, повністю їй віддаватися і не сумувати, якщо щось не виходить з першого разу. Завжди робіть те, що вам подобається!

Порада собі вісімнадцятирічній

Довіряйте собі і будьте самою собою, завжди прислухайтеся до своїх інстинктів, робіть те, що вважаєте правильним, щоб не озиратися назад через тимчасові труднощі, які не мають значення впродовж життя. Також не бійтеся гнатися за своєю пристрастю, навіть якщо це не є нормою для оточуючих! Більшість людей нехтуватиме будь-якою надто великою мрією, не дозволяйте нікому відмовляти вас від вашої мрії та наполегливо працюйте, щоб її досягти. Особливо якщо ви молода жінка, яка намагається увірватися в галузь, де домінують чоловіки.

Сукня Chiara Boni La Petite Robe, капелюшок Christian Dior, пальто Breuninger Dusseldorf, взуття Valentino
Сукня Chiara Boni La Petite Robe, капелюшок Christian Dior, пальто Breuninger Dusseldorf, взуття Valentino

Про стиль

В робочий час я зазвичай ношу приталені брючні костюми. Для мого типу фігури ідеально підходять Helmut Lang, Balmain, Saint Laurent та Loro Piana. Мені пощастило жити в Маямі, дуже відкритому суспільстві, такому відкритому суспільстві, де можна одягатися як хочеш. Зазвичай я віддаю перевагу більш простому одягу, як-от легінси та топи вдень чи маленькі чорні сукні з настанням вечора. Але треба визнати, що я люблю марнотратство. Моя пристрасть до моди проявляється в покупці аксесуарів, взуття та сумок. Серед моїх фаворитів — сумочки Hermès, Chanel і Valentino. Ювелірні прикраси здебільшого Cartier, Patek Philippe і Van Cleef & Arpels, а також від місцевого бренду Boca Raton, який виготовляє для мене унікальні вироби з рожевого золота. Що стосується взуття – обожнюю підбори, серед фаворитів Valentino та Versace. Я завжди на підборах, ви майже ніколи не спіймаєте мене в кросівках. Навіть коли я ношу дуже спокійний одяг, я майже завжди на підборах!

Про жінок, які надихають

Є кілька відомих жінок, які надихали мене протягом багатьох років. Перша і головна – це Заха Хадід. Вона була взірцем для багатьох жінок і продовжує надихати молоді покоління. Заха була лауреатом премії Джейн Дрю для жінок в архітектурі за версією Architects' Journal у 2012 році та створила одні з найбільш знакових об’єктів, зокрема будівлю музею 1000 у Маямі, де я жила. По-друге, це Сіссі, імператриця Австрії, свого часу вона була всесвітньо відомою іконою моди, водночас будучи впливовою жінкою в часи, коли жінкам майже не дозволяли говорити. Висока і струнка, вона вважалася однією з найкрасивіших жінок свого віку, і її особистий стиль часто наслідували. І третя й остання – це Анджеліна Джолі, її пристрасть до дітей і бажання допомагати дітям у всьому світі надихають мене.

Про плани на 2023-й

Кожен рік я починаю з думкою, що це буде мій найкращий рік. Я слідкую за ринковими тенденціями і розумію, що де інші бачать проблеми, я знаходжу можливості. "Ніколи не дозволяй ризику стримувати свій потенціал", – це моя ціль щороку та моя мотивація зростати щодня ще більше.

Model: Ossy Slettman

Photo: @imielski @josephdegbadjo

Stylist: Bianca Espada, @biancaespada

Hair & make up: Laurent Saint-Cricq At Camden 414 Beverly Hills salon.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.