До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Великодній дрес-код: модний урок від перших леді та королівських осіб

Відвідування святкової пасхальної служби обов'язкова традиція як для дружин президентів, так і для жінок з королівських родин. Vogue.ua розповідає, який одяг принцеси, королеви і перші леді вдягають на богослужіння, і скільки разів дозволяють собі повторити той чи інший образ.

Герцогиня Кетрін

Герцогиня Кетрін, еталон стилю для багатьох британок, кілька років тому Великдень святкувала в Австралії разом з принцом Вільямом під час їх першого великого офіційного турне. Тоді в Кафедральному соборі Сіднея вона з'явилася у пальті Alexander McQueen ніжно-сірого кольору, і в руках у неї був клатч того ж бренду. Згідно з багаторічним дрес-кодом на релігійну службу вона одягла обов'язковий головний убір елегантний капелюшок у формі пелюстки Jane Taylor.

Цього року вона також залишилася вірною ніжно-блакитній палітрі – до пальта британського бренду Emilia Wickstead вона підібрала головний убір вже знайомої нам марки Jane Taylor. Небесний відтінок взагалі давня пристрасть герцогині Кембриджської, який з одного боку освіжає її, а з іншого – відповідає всім нормам офіційного дрес-коду. А сьогодні, коли у самому центрі Європи гинуть безневинні українці, він зчитується як ще одне послання до миру.

Королева Єлизавета ІІ

Декілька років тому під час великодньої церемонії в Лондоні британська королева порадувала не тільки своїх підданих, але і українців, абсолютно цього не плануючи. Адже на службі Єлизавета ІІ з'явилася в яскравому жовто-блакитному вбранні: лимонному пальті, сукні з жовто-блакитним квітковим принтом і в жовтому капелюшку, декорованому блакитними квітами і жовтими стрічками.

Цього року королева Єлизавета II пропустила великодню службу у каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку через проблеми зі здоров'ям. Говорять, що королева залишилася у своїх апартаментах.

Королева Летиція

Якщо монархи багатьох європейських країн дотримуються традиційного дрес-коду під час релігійних церемоній, то іспанська королева Летиція з року в рік демонструє ідеальний приклад демократичного, але дуже елегантного стилю. Зазвичай іспанські монархи відвідують пасхальну службу в Кафедральному соборі на Майорці, де вони проводять святковий вік-енд. Жакети і легкі піджаки головна деталь пасхального гардероба Летиції. Так, у 2013 році на службі в тому ж Кафедральному соборі, будучи ще в статусі принцеси, вона з'явилася в жакеті Mango вартістю 69 євро, потім надягала жакет Sandro та сукну Massimo Dutti з квітковим візерунком.

Цього року королівська родина залишилася у Мадриді, де відвідала центр допомоги українським біженцям. Щоб підтримати їх, принцеса Леонор наробила вишиту блузку на кшталт українських вишиванок.

Олена Зеленська

Перша леді України Олена Зеленська за час перебування на цій посаді ще не брала участі в офіційних заходах, пов'язаних із Великоднем. Справа в тому, що з 2020 року через епідемію коронавірусу всі масові заходи було скасовано. Відомо, що минулого року президентське подружжя приватно відвідувало Івано-Франківську область, село Верховина, а українців президент Володимир Зеленський привітав за допомогою відеозвернення. Цього року українців також закликають не брати участь у численних заходах через воєнний стан у країні.

Можемо сказати лише одне, що перша леді точно обрала б образ від українських дизайнерів, яких вона підтримує з першого дня, або обрала б автентичну вишиванку.

Реклама
Джилл Байден

Джо та Джилл Байден після дворічної перерви провели традиційну великодню зустріч із дітьми на галявині перед Білим Домом. Спочатку президентське подружжя привітало всіх християн зі світлим святом Великодня, а потім вони прочитали для дітей книгу "Бурий ведмідь, що ти бачиш?". Не обійшлось і без традиційного катання яєць. Цьогорічний захід відвідали близько 30 000 осіб, включаючи тисячі сімей американських військових.

Для святкового заходу перша леді обрала образ у бузковій колірній гамі – пальто насиченого фіолетового кольору та сукню з квітковим візерунком.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.