До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Три легендарні польські топмоделі, які були на обкладинках VOGUE UA

Три головні топмоделі Польщі, які з’ являлися на обкладинках українського VOGUE.

Vogue Polska березень 2018

Насправді польських моделей, які з’являлися на обкладинках VOGUE UA, – більш як три. Але ми вибрали найзірковіших.

Реклама
Аня Рубік

* Ми вибрали саме цей кадр з інстаграму Ані лише через колірну гаму.

Дата народження: 12 червня 1983 (38 років)

За гороскопом: Близнята

Зріст: 179 см

Instagram:1,4 млн

Амплуа: втілення сексуальності нового формату

Окрім моделінгу: соціальна активістка, феміністка, головна редакторка журналу "25", підприємиця та режисерка, авторка книжки про сексуальну просвіту, розробниця парфуму Original з нотами амбри, рожевого перцю, лілій та зеленого чаю.

Обкладинка VOGUE UA, лютий 2017. Фото: CHRIS COLLS. Стиль: JULIE PELIPAS

Сьогодні Аня входить до рейтингу супермоделей за версією сайту models.com, має десятки обкладинок Vogue, найгучніші рекламні контракти, бере участь у благодійних проєктах та виявляє соціальну активність.

Аня Рубік народилася в польському Жешуві, у родині ветеринарів. Багато переїжджала з батьками: маленькою встигла пожити в Польщі, Греції, Канаді, Південній Африці. Згодом сім’я повернулася до Жешува, а Аня поїхала вчитися до Парижа. Коли їй виповнилося 15, вона зробила кутюрний показ Chanel. Так почалася її зіркова кар’єра.

Аня Рубік. Chanel Haute Couture Spring/Summer 2005

Аня має по-справжньому активну соціальну позицію: наприклад, у колаборації з паризьким sustainable-брендом косметики La Bouche Rouge вона випустила колекцію помад у пакованні, що можна використовувати повторно; протестувала проти сумнозвісної судової реформи; бореться проти заборони абортів, підтримує права ЛГБТ та трансгендерних людей, має активну феміністську позицію. З початком війни в Україні Аня присвятила нашій країні багато публікацій у власному 1,4-мільйонному інстаграмі.

Аня – королева червоних доріжок. Один з її виходів у сукні тоді ще маловідомого дизайнера Ентоні Ваккарелло фактично став бустером кар’єри останнього.

Аня Рубік на Met Gala, 2007 "Schiaparelli And Prada: Impossible Conversations"

До речі, на обкладинці VOGUE UA Аня позує в YSL by Anthony Vaccarello, перша колекція якого в Домі вийшла саме у 2017.

Обкладинка VOGUE UA, лютий 2017. Фото: CHRIS COLLS. Стиль: JULIE PELIPAS
Малгоша Бела

Дата народження: 6 червня 1977 (44 роки)

За гороскопом: Близнята

Зріст: 177 см

Instagram: немає

Амплуа: доросла, освічена жінка з драматичним даром

Окрім моделінгу: колишня артдиректорка Vogue Poland; актриса: дебютувала у 2004 році в польському фільмі "Воно", знімалася в італійсько-польському фільмі "Людина, яка стала Папою Римським" про польського папу Іоанна Павла II, а у 2018 – у фільмі "Суспірія" Луки Гуаданьїно. Авторка дисертації про фотохудожника Річарда Аведона для отримання ступеня магістра з культурної антропології. Дружина режисера Павла Павліковського ("Оскар" за "Холодну війну" у 2019-му) та мати 18-річного сина.

Малгоша на зніманні мініфільму Emozione Salvatore Ferragamo

Малгоша Бела входить до престижного рейтингу Icons за версією models.com. Вона працювала з найвидатнішими фотографами сучасності, від Річарда Аведона й Тіма Волкера до Стівена Майзела та Мерта й Маркуса, в її портфоліо – десятки обкладинок. Лише на обкладинках українського Vogue вона з’являлася двічі.

Vogue Україна. 2014

Вона народилася в Кракові. В інтерв’ю, які дає нечасто, Малгоша розповідає, що довго сприймала роботу моделі не як повноцінну професію, а радше як спосіб побачити світ: до 12 років вона жила за залізною завісою. Бела вивчала англійську літературу й має класичну освіту піаністки. Мріяла стати професором університету, як її мати, та, коли їй виповнився 21 рік, випадково зустріла модельного скаута в краківському театрі. Він купив Малгоші квиток до Нью-Йорка – і все закрутилося.

Vogue UA жовтень 2017

Вона дебютувала на подіумі в 1998 на шоу Comme des Garçons, Yohji Yamamoto, Givenchy та Balenciaga, а також з’явилася в кількох зніманнях Vogue. Вже наступного сезону її букували Dior і Chanel.

Малгоша Бела на шоу Chanel by Karl Lagerfeld Spring/Summer 2001

Вже на початку нульових Бела стає однією з найуспішніших моделей: обкладинки, подіуми, рекламні контракти Lanvin, Valentino, Jil Sander та Versace. Проте за настановами Річарда Аведона вона тимчасово залишила модельну кар’єру та присвятила себе роботі в кіно. У 2006 вона повернулася в індустрію – і відтоді постійно з’являється в рекламних кампаніях великих домів, від Lanvin і Louis Vuitton до Chloé та Jil Sander.

Vogue UA
Дар’я Вербова

Дата народження: November 19, 1983 (38 років)

За гороскопом: Скорпіон

Зріст: 180 см

Instagram:272 тис. підписнків

Амплуа: дика, незаймана краса. Вербова неодноразово виступала проти ретуші та не боїться брати участь у зніманнях без макіяжу.

Окрім моделінгу: фотографка, яка знімала Кейт Мосс, завзята морячка (вона обожнює океан, ходить під парусом на власному судні, а на пальцях має тату у вигляді якорів).

Фото: архів VOGUE

Так, зараховувати до списку Вербову, – насправді дещо підтасування фактів, адже вона – етнічна українка. Проте народилася в Кракові, тож можна вважати її певною мірою польскою моделлю. Коли дівчинці було три, родина емігрувала до Канади, де Вербова чотири роки відвідувала українську школу. Вся родина (у Дар’ї є рідний брат, Орест) відзначала свята в українських традиціях. До речі, модель вміє готувати борщ. Данина українському корінню Дар’ї – тату українською на задній частині її шиї – "УТІХА".

Chanel Haute Couture Spring/Summer 2004

Кар’єра моделі знайшла дівчину сама: високу, худорляву Дар’ю помітила мати її однокласниці, власниця модельної агенції в Торонто "Susan J. Model & Talent". У 14 років Дар’я перемогла на національному конкурсі моделей, а вже за рік уклала контракт з "IMG".

Завдяки незвичним, широко посадженим, як у єдинорога, очам дівчина отримала свій перший великий контракт: промо аромату Hypnose Lancôme.

А потім кар’єра стала зірковою (у Дар’ї – почесні місця відразу в кількох рейтингах models.com: Supermodels, Icons, Money, Sexiest). Чи не з першого виходу її назвали новим обличчям Prada. Її жадали подіуми Saint Laurent, Versace, Louis Vuitton, Gucci, Prada, Hermès, Chanel тощо. Її погляд ловили об’єктиви найвеличніших фотографів світу: Брюса Вебера, Інез та Вінуда, Ніка Найта, Девіда Сімса тощо. Останнє знімання Гельмута Ньютона – саме Дар’я. В її доробку – понад сто обкладинок, серед яких особливе місце належить українському Vogue.

Vogue Ukraine, March 1993

У 2007 вона ввійшла в десятку найоплачуваніших моделей світу, заробивши $3,8 млн за рік. Лише контракт з Lancome, який вона уклала у 2004, приносив їй мільйон доларів щороку. У 2008 їй присвятили зірку на Канадській алеї слави в Торонто, а у вересні вона дефілювала 55-ма подіумами світу. Це був абсолютний рекорд. Вербова була обличчям календаря "Pirelli", представляла Balenciaga та Tiffany & Co, співпрацювала з великими домами.

Нині модель насолоджується життям, проте іноді робить виняток для давніх та улюблених друзів. Вона досі знімає автопортрети для Eqipment, а нещодавно фільмувала для кампейнів бренду Кейт Мосс.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.