До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Лист редактора: Веня Брикалін про перше число Vogue Ukraine Leaders

З моменту повернення Vogue Ukraine у друк навесні минулого року ми ще більше, ніж раніше, говоримо про видатних людей та їхні справи. Політики, волонтери, культурні діячі, митці, науковці, спортсмени — герої з великим баченням та рівновеликим серцем, амбіціями й авантюризмом. З цих розмов народився задум проєкту Vogue Ukraine Leaders — спеціалізованого видання, яке відзначає тих, хто рухає українське суспільство в бік розвитку та прогресу. Агентів позитивних змін. Результат шести місяців праці всієї команди українського Vogue ви зараз тримаєте в руках. Ми назвали його "Клас-2024" — сповнені надії, що це стане традицією і далі будуть інші.

Реклама

Як виміряти доброту? Успіх? Щастя? Коли ми складали списки тих, кого хочемо відзначити цього року, одразу відмовилися від формату номінацій та призначення переможців. Я люблю цитувати німецького фотографа та художника Вольфганга Тільманса: if one thing matters, everything matters — це назва його першої персональної виставки у лондонському Tate Modern у 2003 році. Я вірю, що немає незначних чи маленьких справ, як немає маленьких перемог. Але є великі ідеї і великі вчинки — не в сенсі масштабу, а в сенсі сейсмічних змін, які вони за собою несуть. Іноді — непомітно.

На шпальтах дебютного видання Vogue Ukraine Leaders зібрані історії людей з різних сфер життя: кураторів, ведучих, режисерів, активістів та дипломатів. Що обʼєднує їх усіх? Жага самореалізації, надлюдська працездатність, сталева робоча етика. А по-людськи — якась напрочуд непохитна віра в себе і в те, як має бути. І що усього можна досягнути і будь що втілити в реальність. Коли я перечитував матеріали цього числа, мені в око впало ще дещо. У розмовах з нашими героями та героїнями вражає, наскільки відкрито вони готові говорити про свої страхи, невдачі і травми — про той нефасадний бік життя, який в ідеальному світі медіа зазвичай лишається невидимим для публіки. Ті, на кого ми рівняємося і кого вважаємо найкращими, не бояться бути слабкими, вразливими і тому — людяними. І в цьому теж їхня сила.

Ініціатива Vogue Ukraine Leaders відбувається за підтримки Sense Bank

Замовити перше число Vogue Ukraine Leaders

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.