До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найцікавіших образів Катрін Денев для Каннського кінофестивалю

Французька акторка Катрін Денев відома своїми ліричними ролями в культових кінострічках другої половини XX століття. Почавши акторську кар’єру наприкінці 1950-х, вже у 1964 році вона стала зіркою Каннського кінофестивалю завдяки ролі у фільмі Жака Демі "Шербурзькі парасольки". У 1968-му портрети Денев зі знімання кінофільму "Капітуляція" прикрасили офіційні постери кінофестивалю. Відтоді акторка є почесною та найочікуванішою гостею на червоній доріжці в Каннах. В цій добірці ми згадуємо 7 найцікавіших вбрань Катрін протягом років.

Реклама

У 1966 році Денев з’явилася у вечірній сукні з коротким рукавом від Іва Сен-Лорана. Катрін була подругою та музою французького кутюр’є упродовж усього його життя. До слова, більшість її суконь для Каннського кінофестивалю були створені саме ним.

У 1973 році в компанії свого чоловіка Марчелло Мастроянні на прем’єрі кінокартини Марко Феррері "Велике жрання". Сукня від її улюбленого дизайнера Іва Сен-Лорана.

Для події 1984 року Ів Сен-Лоран створив для Денев сатинову сукню в ніжно-блакитному кольорі. Образ акторки доповнили вишукані масивні сережки та золотий клатч.

Сен-Лоран десятиліттями створював для Денев розкішні та іконічні вбрання. У травні 1994-го акторка з’являється на фестивалі в ексцентричній сукні з кейпом яскраво-зеленого кольору.

Легенда французького кіно в сукні смарагдового кольору, створеній улюбленим нею французьким кутюр'є для 50-го ювілейного Каннського фестивалю у 1997 році.

На початку 2000-х акторка почала вибирати вбрання від інших культових французьких дизайнерів. Наприклад, у 2005 році Денев вдягнув Жан-Поль Готьє: розкішну сукню фіолетового кольору доповнили хутряна накидка Fendi та прикраси Chopard.

У 2019 Катрін відвідала закриття Каннського кінофестивалю у блискучій максісукні Céline смарагдового кольору. Тоді акторка в інтерв'ю відзначила красу та помпезність події. Власне, вона була однією з найгарніших гостей того вечора.

Текст: Володимир Мотричук

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.