До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Made in Ukraine: різдвяний образ Олени Зеленської

Перша леді Олена Зеленська привітала з Різдвом усіх українців, які відзначали це свято 7 січня. Для святкового посту в Instagram вона обрала сукню-вишиванку бренду Gaptuvalnya.

Олена Зеленська
Олена Зеленська

Реклама

Для привітання Олена Зеленська обрала лляну сукню, зроблену за мотивами натільної сорочки. Прикрашає її дизайнерський орнамент "Гранатова лоза", який є стародавнім символом достатку та благополуччя.

Сукня Gaptuvalnya
Сукня Gaptuvalnya

Бренд Gaptuvalnya народився в Івано-Франківську. Його назва походить від слова Ґаптувати, що означає "протоптувати, прокладати свою стежину". Також Ґаптування – це шиття золотими і срібними нитками. "Ці два способи вжитку одного слова – буквальний і метафоричний – стали основою філософії бренду", – розповідає його засновниця Наталія Гергелюк. Gaptuvalnya оспівує самобутність автентичної української вишивки та наголошує, що створені багато поколінь тому традиційні візерунки несуть в собі набагато більше, ніж суто естетичну складову – це маніфест любові до українських звичаїв та цінностей. Поєднуючи сучасні силуети і вишивку, бренд демонструє, що народна культура існує поза часом – вона розвивається на наших очах і трансформується разом із суспільством. У своїх колекція Gaptuvalnya робить акцент на доречності традиційної вишитої сорочки за будь-якої нагоди.

Читайте також

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.