До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому знаменитості відмовляються від підборів на Каннському кінофестивалі

У 2015 році групу жінок не допустили до показу фільму "Керол" у Каннах через те, що вони були взуті в туфлі на плоскій підошві. Цей випадок привернув увагу до застарілого дрескоду на червоній доріжці. Тоді директор фестивалю Тьєррі Фремо наполягав на тому, що високі підбори не є обов’язковими для жінок, які виходять на червону доріжку, але це було широко визнано негласним (і сексистським) правилом на заході.

Дженніфер Лоуренс
Дженніфер Лоуренс

Реклама

У 2016 році Джулія Робертс вийшла на набережну Круазетт босоніж, а акторка із серіалу "Розмови з друзями" Саша Лейн наслідувала її приклад під час фотосесії того ж року. "Килим був для нашого фільму, і я була вдягнена в дуже елегантну сукню, і там була маса сходів, і я весь день ходжу... тому я піду босоніж", — пояснила Лейн в інтерв'ю через два роки. У 2018 році Крістен Стюарт вийшла на червону доріжку в туфлях на шпильках Christian Louboutin, лише щоб скинути їх і зустрітися з фотографами без взуття. Раніше вона сказала Hollywood Reporter: "Люди дуже засмучуються, якщо ви не носите підбори чи щось інше… Я відчуваю, що ви більше не можете вимагати від людей цього — це даність. Якщо ви не просите хлопців носити підбори та сукні, ви не можете просити мене також".

Джулія Робертс
Джулія Робертс

Крістен Стюарт
Крістен Стюарт

Цього року знаменитості продовжують із задоволенням порушувати стару "заборону" на плоскі туфлі. Кейт Бланшетт одягла оксамитовий комбінезон Giorgio Armani і рожеве пальто, але стояла босоніж на сцені, вручаючи нагороду ірано-французькій зірці Захрі Амір Ебрахімі. "Я зніму каблуки на честь жінок Ірану, — сказала вона, перш ніж віддати трофей Ебрахімі. — Це завдає удару всім людям, які стоять на шляху захисту прав жінок". Тим часом Дженніфер Лоуренс на прем'єрі фільму "Хліб і троянди" минулими вихідними виглядала як голлівудська принцеса у сукні Dior, але потім вона підняла поділ і показала шльопанці замість туфель. 70-річна Ізабель Юппер знайшла відповідний спосіб продемонструвати солідарність із жінками які відмовились від підборів: вона взула формовані підбори Balenciaga, які нагадують голі ноги.

Саша Лейн
Саша Лейн

Ізабель Юппер
Ізабель Юппер

Правило щодо носіння високих підборів для жінок може не фігурувати в офіційному довіднику фестивалю — і організатори, можливо, дистанціювалися від цієї вимоги — але зірка, яка вирішила пройтися червоною доріжкою в туфлях на плоскій підошві (або взагалі відмовитися від взуття), досі виглядає як бунтарка.

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.