До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Названо дрескод балу Met Gala 2024

6 травня Met Gala вітатиме гостей у Метрополітен-музеї на виставці під назвою "Сплячі красуні: пробудження моди". Нещодавно організатори оголосили і дрескод майбутнього заходу — "Сад часу".

Реклама

Майбутнє шоу не має нічого спільного з братами Грімм чи Disney, а радше є святом моди та одягу, настільки крихкого, що його майже неможливо одягнути знову, і тому він є "сплячою красунею" в ретельно збережених архівах Інституту костюма. Згідно з Метрополітен-музеєм, можна очікувати, що на виставці буде представлено цілий ряд виробів, починаючи з англійського ліфа XVII століття Єлизаветинської епохи, який втілює красу світу природи — його крихкість і неминучий розпад. Більш сучасні та менш делікатні предмети, просякнуті тим самим духом, будуть розділені на три підтеми — земля, море та небо.

Друга частина розуміння цьогорічного дрескоду "Саду часу" полягає в дослідженні джерела його натхнення — однойменного оповідання, написаного Джеймсом Баллардом у 1962 році. Історія розповідає про графа Акселя та його дружину, графиню, в їхній утопії дозвілля, мистецтва та краси. Вони живуть на віллі з терасою, яка виходить на сад кришталевих квітів із напівпрозорим листям, блискучими стеблами, схожими на скло, і кристалами в центрі кожної квітки. Утім, як і в усіх роботах Балларда, у цій є антиутопічний елемент – їхній рай, триматися за який — це все одно, що намагатися зберегти кожну піщинку неушкодженою у своїй долоні.

Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier

Giambattista Valli
Giambattista Valli

Загалом, дрескод, як і виставка, — про швидкоплинну красу. Найбільш очевидною інтерпретацією було б охоплення "садової" частини теми. Один предмет, який, як уже підтверджено, є частиною виставки, — це чорне пальто від Чарльза Фредеріка Уорта 1889 року, створене з жакардової тканини та прикрашене тюльпанами. Надихнутися також допоможуть вироби з весняної колекції Dries Van Noten 2014 року, яка містить вишивку квітами.

Moschino
Moschino

Valentino
Valentino

Час — його зміна та наше безсилля над ним — це ще одна тема для дослідження. Можливо, хтось з гостей носитеме на зап’ясті годинник Crash від Cartier, натхненний Сальвадором Далі, а інші оберуть сукню з годинником від Moschino з колекції осінь-зима 2022/2023.

За матеріалами vogue.co.uk

Читайте також

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.