До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про Met Gala 2024

За традицією, Met Gala 2024 відбудеться в перший понеділок травня. У 2024 році на виставці Інституту костюма в Метрополітен-музеї з назвою "Сплячі красуні: пробудження моди" (Sleeping Beauties: Reawakening Fashion) буде представлено приблизно 250 предметів із постійної колекції Інституту костюма, багато з яких раніше рідко з’являлися на публіці. Напередодні довгоочікуваної події vogue.ua зібрав усі подробиці, що відомі на сьогодні.

Ріанна на Met Gala 2023
Ріанна на Met Gala 2023

Реклама

Коли відбудеться MetGala 2024?

Met Gala 2024 відбудеться в понеділок, 6 травня, у Нью-Йорку в Метрополітен-музеї.

Яка тема MetGala 2024?

Met Gala 2024 відзначатиметься новою виставкою Інституту костюма "Сплячі красуні: пробудження моди". На виставці буде представлено приблизно 250 рідкісних предметів із постійної колекції Інституту костюма. Охоплюючи понад 400 років історії моди, вироби включатимуть дизайни Schiaparelli, Dior, Givenchy та інших відомих брендів. Деякі предмети одягу, які є надто крихкими, щоб їх можна було носити знову, як-от бальна сукня Чарльза Фредеріка Ворта 1877 року, також будуть показані за допомогою відеоанімації, світлової проєкції, штучного інтелекту та інших форм сенсорної стимуляції.

Куратор Ендрю Болтон додав, що виставка буде сформована навколо трьох основних "зон" — землі, моря та неба, — які віддають данину природному світу. "Це багато в чому ода природі та емоційній поетиці моди", — прокоментував він.

Хто буде ведучими MetGala 2024?

Ведучі Met Gala 2024 ще не оголошені, але можна очікувати, що це будуть знаменитості А-list. Серед ведучих торішнього Met Gala були Пенелопа Крус, Мічарла Коель, Роджер Федерер, Дуа Ліпа та Анна Вінтур з Vogue. Остання організовує Met Gala з 1995 року, перетворивши захід на улюблене щорічне свято моди, яке ми знаємо сьогодні.

Яким буде дрескод?

Дрескод майбутнього заходу — "Сад часу". Як і виставка, він про швидкоплинну красу. Найбільш очевидною інтерпретацією в образах було б охоплення "садової" частини теми. Один предмет, який, як уже підтверджено, є частиною виставки, — це чорне пальто від Чарльза Фредеріка Уорта 1889 року, створене з жакардової тканини та прикрашене тюльпанами. Надихнутися також допоможуть вироби з весняної колекції Dries Van Noten 2014 року, яка містить вишивку квітами.

Хто запрошений на MetGala?

До вечора напередодні події список гостей зберігається в цілковитій таємниці. Але деякі з найбільших імен у бізнесі регулярно відвідують цей захід — від Бейонсе та Леді Ґаґи до Мадонни та Ріанни. Найчастіше дизайнери приходять зі своїми музами, як-от Марк Джейкобс та Кейт Мосс або Ніколя Геск’єр та Емма Стоун. Захід зазвичай збирає близько 600 учасників — це знаменитості, молоді таланти та зірки галузі. Переглянути вбрання гостей торішнього балу Met Gala можна за посиланням.

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.