До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

IENKI IENKI презентує Antarctic Expedition Parka, створену спеціально для українських полярників

Створена для вчених науково-дослідної бази "Академік Вернадський" куртка Antarctic Expedition Parka не піддається викликам ані погоди, ані часу.

Реклама

Майже два роки тому, незадовго до повномасштабного російського вторгнення, український бренд верхнього одягу IENKI IENKI випустив новітню технологічну Antarctic Expedition Parka для членів команди науково-дослідної бази "Академік Вернадський" в межах свого проєкту Advanced Research, що досліджує можливості технологічного одягу. Постійно розширюючи свої інноваційні практики та поєднуючи їх із передовими технологіями, IENKI IENKI зумів зробити внесок в антарктичну експедицію.

Розробка парок тривала пів року. "Ми проаналізували досвід та запити українських дослідників, поєднали світову практику з власною експертизою та створили парку — безкомпромісного помічника, який буде допомагати нашим полярникам у їхній нелегкій праці в Антарктиці", — зазначає засновник бренду Дмитро Євенко. Весь рік учасники експедицій живуть і працюють у дуже специфічних та суворих погодних умовах — крім майже постійної температури нижче нуля та підвищеної вологості, близько 300 днів на рік йде сніг або дощ. Також полярники неодмінно виїжджають працювати на інші острови, частина з яких розташована навіть за десятки кілометрів від станції. Під час пересування човнами на членів експедиції летять хвилі, крижані бризки, дме сильний холодний вітер. Щоб навіть за таких умов команда могла нормально проводити дослідження, їй необхідне гарне екіпірування.

У співпраці з італійською фабрикою Majocchi було створено нову тканину спеціально для погодних умов станції. Тканина зовнішнього шару парки була розроблена, щоб протистояти впливу холоду, вологи та вітру. IENKI IENKI також використали гігроскопічний пух. Нині гусячий пух залишається найкращим утеплювачем у світі у співвідношенні ваги до термоізоляції — він теплий, легкий та підлаштовується до перепадів температури, запобігаючи перегріву тіла. Єдиний недолік пуху — його здатність вбирати в себе вологу. В Antarctic Expedition Parka пух оброблено інноваційним гігроскопічним розчином, який зробив його водонепроникним. Таким чином, парки мають подвійний захист від води — не тільки зовні, а й усередині.

Вже два роки Antarctic Expedition Parka надійно служить нашим полярникам, як це видно на знімках Сергія Глотова. "Два роки тому, за декілька тижнів перед вторгненням росії, ми з командою дизайнерів IENKI IENKI були в Одесі напередодні запуску нового українського криголама "Ноосфера", який вирушав у свою першу подорож до Антарктики на українську станцію "Академік Вернадський", — згадує Дмитро. Простора краса літньої Антарктиди перетинається з усмішками членів екіпажу експедиції, що мимохідь пробираються крізь купи снігу. Затишок і радість в їхніх очах — найкращий доказ успіху задуму IENKI IENKI.

У 1992 році, незабаром після розпаду Радянського Союзу, росія оголосила себе правонаступницею усіх антарктичних станцій СРСР і відмовилася передати одну з них Україні. Чотири роки дипломатичних процесів і судів знадобилося, щоб Україна урочисто підняла свій жовто-блакитний прапор над станцією "Академік Вернадський". Дмитро Євенко з гордістю зауважує: "Сьогодні — два роки, як наші куртки служать надійними помічниками українським дослідникам в Арктиці, і це дуже мотивує. Ми натхненно працюємо далі, розробляючи нові продукти світового рівня, попри війну, та роблячи все від нас залежне для найшвидшої перемоги України". Такий самий настрій і серед учасників Української антарктичної експедиції, адже вони не тільки гідно представляють Україну в найвіддаленіший точці на земній кулі, а й захищають країну в перервах між експедиціями, несуть добровільну службу в Збройних Силах України.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.