До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

BOBKOVA X SCHEIDEMANN — нова капсульна колекція, натхнена Гессенським традиційним вбранням

Дизайнерка Крістіна Бобкова об'єдналася з фотографкою Анною Шейдеманн для створення капсульної колекції, у якій її фірмовий мінімалізм зустрівся з традиційним Гессенським вбранням, що є давнім предметом дослідження Анни. Мисткині створили 32 унікальні вироби ручної роботи виключно з перероблених матеріалів. Таким чином вони не тільки об’єднали сучасний дизайн з національними мотивами, а й продемонстрували важливість екологічного підходу до моди.

Реклама

"Дослідженням місцевих строїв я захопилася відразу після свого переїзду в Германію вісім років тому. Їм я присвятила великий проєкт, який розпочала зі знімання католицьких та євангельських костюмів у Марбурзі-Біденкопфі. Відтоді ці мотиви регулярно повторюються у моїй творчості", — коментує Анна Шейдеманн. "Книги, виставки, вінтажні фото — ми збирали все. Музеї відкрили для нас не тільки свої двері, а й архіви та фонди, де ми працювали зі старовинним одягом у рукавичках", — додає Бобкова, яка не вперше працює з етнікою. До цього вона демонструвала колекції, присвячені українським Карпатам та традиційному тайському одягу.

Першим кроком у створенні колекції став пошук речей в антикварних та вінтажних магазинах, які згодом перетворилися на лаконічні сукні, оздоблені оксамитом, шовковими та мереживними стрічками, що є характерними для стилю трахтен — традиційного для регіону Гессен. Плісировані спідниці було перероблено в сарафани та сукні, прикрашені вінтажним німецьким плетінням. У колекції також переосмислений типовий гессенський крій сорочок, піджаків і чоловічих штанів, у які було додані такі знімні деталі, як коміри, манжети і пояси.

Ручна робота є невід’ємною частиною філософії апсайклінгу — у цій колекції вона особливо яскраво виражена у реставрованих українськими майстринями елементах декору. Оздоблення кишень пальт, комірів піджаків, сорочок, суконь та поясів виготовлено зі старовинних матеріалів та тасьми, а підвіски сережок — з позолоченої латуні та перероблених антикварних ґудзиків. Ще один скарб колекції — светри, зв'язані вручну Анною Шейдеманн з переробленої пряжі за технологією та дизайном Крістіни Бобкової.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.