До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ruslan Baginskiy виготовив капелюхи для Її Величності королеви Камілли та Її Високості принцеси Вельської

Український дизайнер Руслан Багінський презентував два капелюхи, виготовлені спеціально для Її Величності королеви Камілли та Її Високості принцеси Вельської Кетрін — як символ українсько-британської дружби та культурного обміну між країнами.

Реклама

Від імені Її Величності королеви та Її Високості принцеси Вельської два спеціально розроблені капелюхи, створені українським дизайнером головних уборів Русланом Багінським, прийняв заступник Глави місії Посольства Великої Британії Ніколас Гаррокс. Подія, що стала можливою завдяки підтримці Міністерства закордонних справ України, відбулася в Посольстві Великої Британії в Україні та підкреслила міцність українсько-британських відносин.

Як справжні союзники та друзі, Велика Британія та Україна продовжують зміцнювати свої партнерські стосунки на різних рівнях, зокрема завдяки таким культурним подіям. Подарунок, переданий особисто Русланом Багінським для Її Величності королеви та Її Високості принцеси Вельської, символізує міцний зв’язок між Великою Британією та Україною. Два головні убори своїм дизайном та закладеним сенсом транслюють водночас і багатовікові традиції, і сучасні візуальні коди.

Для Її Величності королеви був створений асиметричний берет, прикрашений суцвіттями фіалок, вручну виготовленими з шовку. Для Її Високості принцеси Вельської Руслан Багінський презентував крислате канотьє, декороване квітами форзиції, — головний убір класичної форми, що водночас силуетом нагадує солом’яний бриль, один із найбільш упізнаваних аксесуарів українського народного костюму. І фіалки, і форзиції — первоцвіти в Україні, символи оновлення життя та надії.

"Працювати над головними уборами для Її Величності королеви та Її Високості принцеси Вельської — велика честь для мене. Створюючи ці два капелюхи, я думав про багатий культурний бекграунд та цінності, які наші країни поділяють і захищають; це фізичні символи нашого діалогу та дружби", — коментує дизайнер.

Це не перший приклад роботи дизайнера для королівської родини: у серпні 2022 року спеціально створений головний убір від Руслана прийняла Її Величність королева Єлизавета II.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.