До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші протисонцеві окуляри сезону весна-літо 2024

Кліше про те, що диявол криється в деталях, давно не було таким актуальним, як у контексті світових подіумів. Плеяда зіркових аксесуарів охоплює сумки-браслети, екстравагантне взуття Frou Frou, прикраси в стилі бохо та, звісно, протисонцеві окуляри. В останніх відбувається справжня подорож десятиліттями назад — на перший план виходять 1990-ті та "нульові", а також четверте десятиліття ХХ століття, коли вперше з’явилися авіатори. Vogue.ua зібрав гід найактуальнішими протисонцевими окулярами сезону весна-літо 2024.

Футуристичні окуляри XXL

Louis Vuitton
Louis Vuitton

Реклама

Насправді невідомо, до чого вони ближче — до окулярів з хімічної лабораторії чи лижних окулярів. Але варто придивитися до цього авангардного гібриду — практичної моделі, форма якої злегка навіяна спортом і відсилає до футуристичної естетики. Наймодніші окуляри розміру XXL закривають майже половину обличчя. Щоб їхня стилізація не була приречена на провал, варто вибрати прозорі або злегка помаранчеві моделі. Оправи мають залишатися світлими — прозорими або білими, як на показах Louis Vuitton, Acne Studios та Etro.

Квадратні окуляри в стилі ретро

Tom Ford
Tom Ford

Дизайнерські варіації великих оправ не можна віднести до однієї теми. Ті, що мають квадратну оправу зі злегка закругленими краями, можна розглядати як джерело натхнення для "краваток-метеликів" 1960-х років, які любила Джекі Кеннеді-Онасіс, а також посилання на максималістський гардероб Дженніфер Лопес два десятиліття тому. Особливо ці окуляри продемонстрували свій потенціал в колекції Tom Ford.

Класичні cat-eye

Gucci
Gucci

Сповнені мінімалізмом у стилі 1990-х, класичні окуляри — без будь-яких надмірностей, нехитрої форми, елегантні й непідвладні часу — цього сезону є елементом надійного капсульного гардероба та замінюють мікрооправи у стилі "Матриця", які донедавна були модними. Їхні імениті шанувальниці — Гейлі Бібер, Кендалл Дженнер, Белла Гадід, а Gucci, The Attico і Louis Vuitton демонструють їх у своїх колекціях у величезному стилістичному потенціалі.

Пластикові авіатори

Philosophy di Lorenzo Serafini
Philosophy di Lorenzo Serafini

Замість класичних окулярів-авіаторів, як у Тома Круза з фільму "Найкращий стрілець", у цьому сезоні дизайнери охочіше просувають такий самий стиль, але з пластиковою оправою чорного кольору та склом відтінків сірого і теплого коричневого. Модниці додають їх у повсякденний міський стиль, як-от Кейт Голштейн, яка використовує їх, щоб порушити вишуканий характер довгих суконь.

Окуляри в черепаховій оправі

Givenchy
Givenchy

Це доказ того, що в сезоні весна-літо 2024 важливий не лише фасон, а й колір. Черепахова оправа — прекрасна альтернатива чорному, і в поточних колекціях вона з’являється в різних формах. Радимо звернути увагу на протисонцеві окуляри від Givenchy, виконані в дусі трендової естетики office siren.

За матеріалами vogue.pl.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.