До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українська жіноча збірна здобула перемогу на шаховій Олімпіаді

Ще одна важлива перемога України на міжнародній арені: українки стала найкращими на 44-й шаховій Олімпіаді, що цими днями триває в індійському місті Ченнаї. Про це повідомляє FIDE — Міжнародна федерація шахів. У вирішальному турнірі українки грали з представницями Польщі й здобули перемогу з рахунком 3:1.

Шахова олімпіада 2022

До складу жіночої збірної України з шахів цього року ввійшли сестри Марія та Анна Музичук, Наталія Букса, Анна Ушеніна та Юлія Осьмак. До речі, українки Марія й Анна Музичук — одні з наймолодших зіркових шахинь у світі: Анні 32 роки, а Марії — 29, обидві грають у шахи з трьох років та є чемпіонками світу. До речі, для української збірної це не перша перемога на Шаховій олімпіаді. У 2006 році українська жіноча збірна здобула перемогу на Олімпіаді в Турині.

Реклама
Шахова олімпіада 2022

Нагадаємо, що спершу Шахова олімпіада 2022 мала відбутися в російському ханти-мансійську, потім її перенесли до москви, але у 2022 році росію позбавили як права провести змагання, так і взяти участь у них. Українські шахині здобули перемогу серед 160 жіночих команд на Олімпіаді.

Шахова олімпіада 2022

Фото: Lennart Ootes & Stev Bonhage, FIDE

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.