До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Це неймовірно: водоспад нагород в українських спортсменів

Українські спортсмени перемагають на міжнародних змаганнях. Завдяки їм український гімн лунає по всьому світові. Розповідаємо про останні гучні перемоги українського спорту

Кіберспорт

Українська команда NAVI стала чемпіоном з CS:GO Blast Premier Spring Finals в Португалії, обійшовши ще сімох суперників, та виборола головну нагороду турніру 200 тисяч доларів. Найкращим гравцем турніру був визнаний Олександр Костилєв ("Сімпл"). Для S1mple ця нагорода стала ювілейною, двадцятою в кар'єрі, – це світовий рекорд.

Реклама

Нагадаємо, напередодні змагань команда виключила росіянина Кирила Михайлова, дружина якого публічно висловлює підтримку російським окупантам та повномасштабній російській агресії.

ЧС з плавання

Зірка українського спорту, герой VOGUE UA Михайло Романчук завоював для України першу нагороду в плаванні на чемпіонаті світу з водних видів спорту – це "бронза" у запливі на 800 м вільним стилем. Тим самим плавець встановив рекорд України з часом 7:40.05 хв. Попередній рекорд країни, 7:41.28, належав йому ж. Вболіватимемо за Романчука і в наступних змаганнях: 1500 м вільним стилем, а також у запливах на 5 км і 10 км.

ЧС з водних видів спорту

На чемпіонаті світу з водних видів спорту — 2022, що триває в угорському Будапешті, збірна України здобула золото в довільних комбінаціях в артистичному плаванні. У складі команди виступали Владислава та Марина Алексієві, Олеся Дерев’янченко, Вероніка Гришко, Марта Федіна, Софія Мацієвська, Дар’я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко.

Це вже третя нагорода України на чемпіонаті: напередодні срібло вибороли Марта Федіна (технічне соло), а також сестри Алексієві (дуети, технічна програма).

Сестри Алексієві

На ЧС-2019 Україна здобула в цій дисципліні бронзу, у 2017-му — срібло, у 2013-му — бронзу.

Кубок світу з академічного веслування

На Кубку світу з академічного веслування, що тривав у польській Познані, чоловіча четвірка легкої ваги виборола срібну медаль. У складі команди: Олексій Сябро, Роман Бєдарьов, Владислав Яхнієнко та Денис Дьяченко.

Діамантова Ліга. Стрибки у висоту

Вперше в історії відразу чотири спортсменки, представниці однієї країни, одночасно взяли участь у змаганні й водночас вибороли весь комплект медалей. На етапі Діамантової ліги в Парижі весь подіум був синьо-жовтий. Ярослава Магучіх стала переможницею, подолавши 2,01 м (це найкращий результат сезону у світі).


Друге місце з результатом 198 см посіла Ірина Геращенко, а трійку найкращих замкнула Юлія Левченко — 195 см. Усі українки встановили особисті рекорди сезону.

Кубок Виклику в Словенії

Український гімнаст Ігор Радівілов здобув "золото" в опорному стрибку на етапі Кубку виклику в Словенії. Це вже третя медаль України на Кубку виклику, що триває в словенському місті Копер. У перший день змагань Україна здобула дві медалі: "золото" у вправах на кільцях (Радівілов) та "срібло".

Чемпіонат Європи з фехтування

Українські шаблісти Андрій Ягодка, Юрій Цап, Василь Гумен та Богдан Платонов вибороли командне срібло й стали віцечемпіонами Європи в цьому виді змагань. Це друге срібло в історії командних змагань українських шаблістів на чемпіонатах Європи й перша нагорода на першості континенту в цьому виді змагань з 2013 року.

Напередодні українка Влада Харькова стала чемпіонкою Європи з фехтування. Спортсменка дебютувала в дорослому змаганні та стала третьою українською шпажисткою в історії, яка виграла Євро в індивідуальній першості. Останні перемоги в цьому виді спорту Україна здобувала у 2009.

Українка Вікторія Ус стала бронзовою призеркою етапу

Етап Кубку світу з веслувального слалому

Етап Кубку світу з веслувального слалому відбувся в Кракові. На ньому українка Вікторія Ус виборола "бронзу" в новій олімпійській дисципліні – екстремальному слаломі. Вперше цей вид спорту буде представлений на Олімпіаді-2024 в Парижі.

ЧС з аеробної гімнастики

18-річна Анастасія Курашвілі виборола "золото" чемпіонату світу з аеробної гімнастики в португальському Гімарайнші (Португалія). Спортсменка з Сум стала першою представницею України, якій вдалося вибороти найвищу нагороду в цьому виді спорті, в історії.

Паралімпійський чемпіонат світу з плавання

У змаганнях на португальській Мадейрі, де взяли участь 509 параатлетів з 60 країн світу, команду України представляли 23 спортсмени. Чемпіонат тривав з 12 по 18 червня й приніс Україні 36 медалей. Національна паралімпійська збірна з плавання виборола 13 золотих, 10 срібних та 13 бронзових нагород, а також встановила один рекорд світу, один – Європи і 3 – чемпіонату.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.