Рецепт справжніх кримських чебуреків
Ранкові новини з Криму так і надихають нас переглянути родинні альбоми зі світлинами з улюблених місць – Тарханкута, Сімеїзу чи набережної Ялти, а також приготувати щось, що пов'язує нас із Кримом, українським Кримом. Ранок суботи – ідеальний час, щоб зібратися всією родиною та зробити гору чебуреків. Згодні?

Інгредієнти:
- пшеничне борошно (430 г)
- фарш (500 г)
- вода (170 мл)
- соняшникова олія (85 мл)
- цибуля ріпчаста (1 шт)
- жовток (1 шт)
- сіль і чорний перець (за смаком)
Приготування:
Тісто: злегка збийте жовток виделкою і додайте в нього холодну кип'ячену воду. Загальний обсяг рідини має бути близько 190 мл. Розмішаний з водою жовток треба додати у просіяне борошно. Також туди додати олію та сіль. Замішати тісто. Тісто не повинне липнути до рук і має нагадувати за своєю структурою пластилін. На 20 хвилин його треба залишити "відпочити". В цей час можна зайнятися приготуванням начинки.
Начинка: зробити м'ясний фарш на свій смак і додати туди для соковитості цибулину (натерти на терці), сіль, перець та спеції за смаком. Додати подрібнену зелень. Добре вимішати фарш, поступово додаючи в нього воду.

Скрутити з тіста ковбаску та порізати її на потрібну кількість чебуреків. Кожен шматочок розкатати завтовшки приблизно 2 мм. На половину цього кружечка з тіста кладемо ложку фаршу і розподіляємо його на поверхні. Накриваємо другою половиною та з'єднуємо їх по краю. Можна використовувати тарілку, щоб за її допомогою зробити край чебурека рівнішим.
Підготувати пательню для смаження чебуреків. Налити в неї олію, добре розігріти і опустити чебуреки один за одним. Смажити до появи золотавої скоринки, на вогні з нижчою за середню інтенсивністю.