До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джилл Байден та Олена Зеленська зустрілися в Ужгороді

Ужгород, найзахідніший обласний центр України, став місцем зустрічі двох перших леді – Джилл Байден та Олени Зеленської. 8 травня, на День Матері, вони зустрілися з українськими мамами, які змушені були тікати зі своїх будинків через військові дії та шукати прихистку на Закарпатті.

Джилл Байден та Олена Зеленська

"Це великий вчинок з її боку, адже кожен, хто приїздить нині в Україну, не може почуватися в стовідсотковій безпеці. Як і кожен з нас. В Україні немає тепер безпечного місця. Буквально напередодні – страшна новина: росіяни скинули авіабомбу на школу в Білогорівці на Луганщині. Загинуло 60 людей… Одні з перших слів Джилл були про них", – розказала перша леді України Олена Зеленська.

Реклама
Джилл Байден та Олена Зеленська

Також у себе в соціальних мережах вона поділилася масштабами роботи, яку нині проводять жителі Закарпаття, щоб допомогти всім, хто цього потребує: "Побачила Ужгород воєнного часу – неймовірно квітнуть сакури, але замість туристів в архітектурній пам’ятці XVIII сторіччя "Совине гніздо" – найбільший на Закарпатті хаб для прийняття біженців. Його сучасність дуже контрастує (і, додам, класно контрастує!) зі старовиною місця. Дякую волонтерам та адміністрації міста за величезну працю: у 112-тисячному місті нині 60 тисяч переміщених осіб! 44 % – жінки, 34 % – діти.

Олена Зеленська в "Совиному гнізді"
Олена Зеленська

Прибуваючи з найгарячіших точок, усі вони проходять через "Совине гніздо" – буває до 800 людей за день. Тут і нагодують, і нададуть психологічну допомогу. Підшукають усе: від дитячого візочка та одягу – до необхідних медикаментів і житла. І все це – 30 волонтерів, які чергують день і ніч".

Джилл Байден
Олена Зеленська

"Цього Дня матері я хотіла бути з українськими матерями та їхніми дітьми. За останні кілька місяців занадто багато українців змушені були покинути свої домівки й близьких, – додає Джилл Байден. – Як мати, я можу лише уявити, яке горе й занепокоєння вони відчувають щодня від неспровокованого нападу росії".

Джилл Байден та Олена Зеленська

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.